Foci

Doll: Az arrogáns, beképzelt játékos kiírja magát a csapatból

Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője adott hosszabb interjút az Új Szónak. A német szakember elmondta, hogy az volt a legfontosabb, hogy megtalálja az együttes a stílusát, előbb a védekezést stabilizálták, majd következett a támadás fejlesztése. Így jutott el odáig az FTC, hogy már nem az ellenfélre várnak, hanem magukhoz ragadják a kezdeményezést a mérkőzéseken.

Nem szabad elszállni

A bajnoki címet firtató kérdésre azt mondta, erről még korai októberben beszélni, van még hátra 22 forduló a bajnokságból.

Most mindenki a srácok vállát veregeti, de nem szabad elszállunk. Megfelelő jellemek vannak a csapatban, nem váltak arrogánssá vagy beképzeltté. Ha ez megtörténne, az a játékos kiírná magát a csapatból, mert már nem tudna százszázalékos teljesítményt nyújtani.

Doll dicsérte a csapat mentális erejét, hogy nem csak akkor képes nyerni a Ferencváros, amikor megszerzi a vezetést, hanem hátrányban sem esnek kétségbe a játékosok.

A vezetőedző a tréningeken maximális figyelmet kér a játékosaitól és nem szereti, ha a focisták a telefonjukat nyomkodják, így a mobilok ki vannak tiltva az öltözőből. Ugyanakkor igyekszik arra is nagy figyelmet fordítani, hogy ne csak labdarúgóként, hanem emberként is foglalkozzon a játékosokkal.

Nincsenek eurómilliók a játékosokra

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Természetesen szóba került a Fradi nem éppen sikeres nemzetközi szereplése és a Zeljeznicar elleni búcsú.

A magyar bajnokságban meg lehet nyerni úgy is egy meccset, hogy kihagysz három-négy helyzetet, de Európában az ellenfelek ezt büntetik. Ha kihagyod a helyzeteid, akkor nem léphetsz tovább. 180 percen át nem lőttünk gólt, így nem lehet továbbjutni.

Arra a kérdésre, hogyan reménykedik-e abban, hogy a Fradi messzebbre jut Európában a következő idényben az alábbi választ adta:

Azt is tudatosítani kell, hogy mi nem vásárolhatunk játékosokat egy-két millió euróért. A csoportkör többi csapata viszont ezt megteheti, és vannak is ilyen játékosaik. Álmodhatunk, de nem szabad szem elől veszítenünk a valóságot.

Mindezek fényében az a lényeg, hogy megtalálják azokat a játékosokat, akik minőséget képviselnek, de nem drágák.

„Tizenkét csapat? Brrr!”

A klubnál folyó munkát nagyon pozitívan éli meg, jó a kapcsolata Kubatov Gáborral. Annak is örül, hogy épp akkor dolgozik itt, amikor felépültek az új stadionok, különösképp a Fradié. Azt ugyanakkor nehezen fogadta, hogy csak 12 csapatos lesz a bajnokság, de úgy véli, így több az izgalmas mérkőzés.

Az emberek sokszor megállítják az utcán és kezet ráznak vele, gratulálnak neki.

Mindig is ez volt a célunk: boldoggá tenni a Fradi-szurkolókat. Hosszú ideig vártak a sikerre. Remélem, egyre jobban és jobban fogunk játszani, a szurkolóink boldogok lesznek, mi pedig tudni fogjuk, jó munkát végeztünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik