Foci

Kétszer is vezetett, mégsem nyert a Felcsút a BL-ben

puskas-akademia(960x640).jpg (puskás akadémia)
puskas-akademia(960x640).jpg (puskás akadémia)
Gólgazdag mérkőzésen debütált a Puskás Akadémia az európai kupaporondon.

Az UEFA idén nyáron bővítette az ifjúsági Bajnokok Ligája mezőnyét. A sorozat harmadik szezonjában már nem csak azok a gárdák vehetnek részt, amelynek felnőtt együttesei is szerepelnek az első számú európai kupában.

A 19 éven aluliak számára kiírt sorozatot két külön ágra bontották. Az egyikben az a 32 csapat szerepel, amely a „nagyoknál” is, ugyanazon csoportbeosztás és menetrend szerint. A másikban pedig az a további 32 együttes, amely megnyerte a korosztálya számára megrendezett bajnokságot az előző szezonban.

Ezen az ágon szerepel a Puskás Akadémia is, amely a ciprusi APOEL Nicosia otthonában kezdte meg a küzdelmeket. a felcsúti együttes hamar megszerezte a vezetést Óvári Zsolt góljával (0-1). A 27. percben jött a hazaiak egyenlítő találata, amikor Georgios Christodoulou talált Tóth kapujába (1-1).

A szünet előtt ismét a magyar csapatnál volt az előny, köszönhetően Óvári duplájának (1-2). A fordulás után hamar fordítottak a ciprusiak, előbb Christos Charalambous egalizált (2-2), majd az 58. percben Demetris Charalambous értékesítette a büntetőt (3-2).

Komjáti András fiai nem adták fel, Szabó Bence találatával sikerült kiegyenlíteni (3-3). A folytatásban már nem változott az eredmény, így gólgazdag döntetlennel debütált a felcsúti együttes az európai kupaporondon.

Eredmény – Ifjúsági Bajnokok Ligája

APOEL Nicosia – Puskás Akadémia 3-3 (1-2)
Gólszerző: Christodoulou (27.), C. Charalambous (52.), D. Charalambous (58. – büntetőből) illetve Óvári (6., 45.), Szabó (70.)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Kertai, Csonka, Lipcsei, Spandler – Mészáros (Tóth K. 46.), László – Damásdi, Szabó (Erdei 70.), Óvári (Mezőssy 83.) – Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik