Foci

Az UEFA mankót ad a magyar klubfutballnak

Jelen állás szerint az UEFA   2018-tól elindít egy harmadik számú európai kupasorozatot is, aminek mi magyarok nagyon fogunk örülni.

Anno a BEK, és az UEFA-kupa mellett a KEK, azaz a Kupagyőztesek Európa Kupája volt az a három torna, ahol az európai élcsapatok összemérhették tudásukat, ergo csak a hagyományokhoz térne vissza a foci európai csúcsszervezete.

Utóbbi 1999-ig élt, akkor olvadt bele az UEFA-kupába, amit 2009-ben kereszteltek át Európa-ligává és “simították” a lebonyolítási rendszerét a BL-éhez hasonlóra.

telegraph.co.uk cikke szerint szerdán találkozott az 54 UEFA-tagország képviselője. Arról a felvetésről vitáztak, jó ötlet-e, ha a már megkötött és jelenleg érvényben lévő televíziós szerződések lejártakor, azaz 2018-tól, az UEFA új sorozatot indítana azon csapatok számára, amelyek a jelenlegi rendszer szerint ugyan kivívták a két meglévő sorozatban az indulás jogát, de egyikben sem jutottak főtáblára.

Hurrá, nekünk van ez kitalálva!

Mivel a skandináv és az egykori keleti blokk országai támogatták a javaslatot, elég nagy az esélye annak, hogy három év múlva akár négy magyar klubcsapat is európai kupameccseket játszhat majd legalább decemberig.

Ez, ha nem is BL-szintű, de jelentős reklám és közönségbevételhez juttathatja azokat a klubcsapatainkat, amelyek az NB1-ben kiharcolják a részvételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik