Foci

Felavatták a legendás Csikar szobrát

Az MTK agárdi akadémiáján kapott helyet a korábbi kiváló játékosról készített egészalakos bronzszobor.

Felavatták hétfőn Sándor Károly egykori válogatott labdarúgó szobrát az MTK agárdi futballakadémiáján, amely a legendás játékos nevét viseli.

Deutsch Tamás, a Magyar Testgyakorlók Köre elnöke a leleplezést megelőző beszédében úgy fogalmazott: Sándor Károlynak az élete volt a futball, szentségként tisztelte, történhetett bármi. Mint mondta, a legendás focista élete végéig hűséges maradt az MTK-hoz, a klubot második családjának tekintette és évtizedek után játékával csúcsra emelte.

Neve egybeforrt az MTK-val, az MTK ő maga is” – jelentette ki az elnök, hozzátéve: a Csikar becenévvel illetett játékos élete példázata akaraterőnek, alázatnak, klubhűségnek, hazaszeretetnek, szerénységnek, tartásnak és legfőképpen erkölcsnek.

Tamási Zsolt, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia igazgatója szerint Sándor Károly fogalom és legenda a magyar labdarúgásban, az MTK pedig “kikerülhetetlen tényező”, az egyik legsikeresebb magyar futballklub. Emlékeztetett arra, hogy Csikar büszkén vállalta a névadó szerepét az akadémia esetében.

Boros Péter szobrász az egészalakos bronzszoborral kapcsolatban elmondta, hogy egy svéd-magyar válogatott meccsen, Csikar-szögből szerzett gólja előtt, a lövés utáni pillanatban ábrázolta Sándor Károlyt.

A legendás jobbszélső játéktudását jól jellemzi, hogy beceneve alapján a mai napig Sándor (Csikar)-szögről beszélnek a szurkolók és szakemberek, amikor az alapvonal közeléből, azaz éles szögből leadott lövésből gól születik.

Sándor Károly nyolcvanöt éves korában, tavaly szeptember 10-én hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik