Foci

48 éves rekordot állíthat be a Ferencváros

Az egyedüliként veretlen, százszázalékos Ferencváros az Újpest otthonában sorra kerülő városi csúcsrangadón olyan sorozatot érhet el a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában, amelyre közel fél évszázada nem volt példa a klub történetében.

Thomas Doll együttese – amely az előző idényt is hozzászámítva a legutóbbi 27 bajnoki találkozóján nem kapott ki, győzelmi szériája pedig tíz mérkőzés óta tart – sorozatban nyolcadik sikerét arathatja, ilyen bajnoki rajtra legutóbb 48 évvel ezelőtt, 1967-ben volt példa a zöld-fehérek életében.

Az újpestiek nem készülhettek túl jó előjelekkel a meccsre, ugyanis a legutóbbi fordulóban, a Diósgyőr otthonában az utolsó pillanatokban kaptak ki, ezzel megszakadt a csapat 13 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata.

A Szusza Ferenc Stadionban tizenegyezer néző tekintheti meg az összecsapást, a hazai drukkerek egyelőre 6200 jegyet vásároltak meg, míg a vendégek részére 1250 belépőt biztosítottak. Ugyanakkor, az FTC ultrái továbbra sem buzdítják csapatukat a stadionban – mivel a klubvezetés, illetve a vénaszkenner ellen tüntetnek -, ezért a Megyeri út közelében óriáskivetítőn követik majd figyelemmel az összecsapást.

A második helyen álló Haladás a Puskás Akadémia otthonában folytathatja remek szereplését: Mészöly Géza együttese – amely az előző szezonban éppen bennmaradt az élvonalban – a nyitófordulóban a Ferencvárostól elszenvedett hazai vereség óta nem talált legyőzőre.

A címvédő Videoton a Paks otthonában lép pályára, míg a Debrecen az MTK-t fogadja.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának programja

Budapest Honvéd-Vasas 18.00, v.: Andó-Szabó
Puskás Akadémia – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 18.00, v.: Vad II.
Békéscsaba 1912 Előre – Diósgyőri VTK 18.00, v.: Erdős
Paksi FC-Videoton FC 18.00, v.: Iványi
DVSC-TEVA – MTK Budapest 18.00, v.: Bognár
Újpest FC-Ferencváros 20.30, v.: Kassai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik