Foci

Gálázva nyert Brazília, az utolsó percekben egyenlítettek Messiék

Az Egyesült Államokban lépett pályára a két dél-amerikai sztárválogatott.

Újabb mérkőzést játszott a három év múlva esedékes világbajnokság selejtezőire készülő brazil labdarúgó-válogatott. Dunga együttese néhány napja soványka, egygólos győzelmet aratott Costa Rica ellen. Szerda hajnalban az Egyesült Államok ellen már kiszakadt a gólzsák.

A válogatott legnagyobb csillaga, Neymar ezúttal is csere volt, később még is ő lett a főszereplő. A közép-amerikaiak ellen győztes gólt szerző Hulk már a 9. percben lecsapott.  A szünetig már nem változott az eredmény, akkor viszont beállt az FC Barcelona mumpszból felépülő futballistája.

Hat perccel később büntetőből betalált, majd szűk negyed óra múlva Rafinha is gólt szerzett, egy perccel a becserélése után. A 67.percben újra jött Neymar, aki már a 46. gólját szerezte a válogatottban. A legvégén még összejött a szépítés a házigazdáknak, Daniel Williams vette be Grohe kapuját.

Arlingtonban Mexikó és Argentína mérte össze tudását. Az Albicelestes pár napja kiütötte Bolíviát, most jóval nehezebb dolguk volt. Mexikó a 19. percben jutott előnyhöz, a Bayer Leverkusen frissen igazolt támadója, Javier Hernández talált be büntetőből.

A második félidőben megduplázta előnyét a nyári Arany Kupa győztese, Hector Herrera vágta a labdát Guzman hálójába. Húsz perce maradt az argentinoknak, hogy egalizáljanak. Tata Martino Carlos Tévez helyett pályára küldte Sergio Agüerot, a Manchester City támadója pedig öt perccel a vége előtt szépített.

Az utolsó szó Messié volt. A négyszeres aranylabdás zseni egy perccel a vége előtt kiegyenlített, megmentve ettől a blamától a legutóbbi világbajnokság ezüstérmese.

Eredmény – Felkészülési mérkőzés

USA – Brazília 1-4 (0-1)
Gólszerző: Williams (90+1.) illetve Hulk (9.), Neymar (51. – büntetőből, 67.), Rafinha (64.)
Argentína – Mexikó 2-2 (0-1)
Gólszerző: Agüero (85.), Messi (89.) illetve J. Hernández (19. – büntetőből), Herrera (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik