Foci

Foghíjas kerettel várja a Barca a Madrid elleni rangadót

Kapcsolódó cikkek

Vádlisérülést szenvedett Claudio Bravo, a bajnoki és kupa-, valamint Bajnokok Ligája-címvédő FC Barcelona labdarúgócsapatának első számú kapusa. A klub honlapjának keddi beszámolója alapján egyelőre nem lehet tudni, hogy a chilei hálóőrnek mennyi időt kell kihagynia, de valószínűleg szombaton, az Atlético Madrid otthonában sorra kerülő rangadón nem léphet pályára.

Bravo a Vicente Calderónban saját klubrekordját dönthette volna meg, ugyanis legutóbb április 11-én, a Sevilla elleni mérkőzésen kapott gólt a Primera Divisiónban. A kapusnak így várnia kell arra, hogy 754 perces csúcsát megjavítsa.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Ter Stegen bemutatkozhat a bajnokságban Fotó: Europress Fotóügynökség

Amennyiben a chilei kapus nem tudja vállalni a játékot, úgy bemutatkozhat a spanyol élvonalban Marc-André ter Stegen. A 23 éves német válogatott kapus játékjogát még 2014 májusában vásárolta meg a Barcelona a Borussia Mönchengladbachtól, ám eddig még nem védett a bajnokságban, Luis Enrique a spanyol Király Kupában és a Bajnokok Ligájában játszatja.

A kapusposzton nagy valószínűséggel így sem lesznek gondok, nem úgy a védelemben.

Dani Alves szintén sérült, Gerard Piqué pedig eltiltását tölti, így Enrique most abban bízik, hogy a fiatal Sergi Roberto felépül a szombati mérkőzésig.

A Barca és az Atlético Madrid is két győzelemmel rajtolt a bajnokságban, ráadásul egyik csapat sem kapott még gólt. A két együttes rangadóját szombaton 20 óra 30 perctől rendezik a Vicente Calderón Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik