Foci

Dárdai: Nem kell nyafogni, sosem tettem

dárdai pál (Array)
dárdai pál (Array)

A Hertha BSC magyar vezetőedzője azt szeretné, ha csapata legalább 4-5 pontot szerezne augusztusban.

Pénteken este a Bayern München – Hamburg mérkőzéssel rajtol a német labdarúgó-bajnokság 2015/16-os szezonja. Dárdai Pál immáron nem csak beugró edzőként irányítja a Hertha BSC-t, amely szombaton, az Augsburg otthonában kezd, így 30 év után ő az első magyar tréner, aki érdekelt a Bundesliga első fordulójában.

Az Index interjúvolta meg a magyar labdarúgó-válogatott éléről nemrég távozott szakembert, a többi közt az is szóba került, hogy nem igazán tudott a klub erősíteni a nyáron:


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Abból főzünk amink van, nem kell nyafogni, sosem tettem. 4-5 ponttal szeretnék indulni augusztusban. Jó lenne nyerni Augsburgban, amelyik tavaly ötödik volt, tehát egyáltalán nem lebecsülendő ellenfél. Nekünk egyébként sem lehet az senki. Nem bekkelni megyünk oda, hanem karaktert mutatni, sokat futni, ütközni, párharcokat nyerni, küzdeni, labdát tartani. A védekezés agymunka, ezen már túl kell lépnünk” – mondta Dárdai, aki abban bízik, hogy nyugodtan karácsonyozhatnak majd a játékosai. A 40 pontot szeretné minél előbb elérni a csapattal, mert ez azt jelentené, hogy a Hertha nem kerül közel a kiesőzónához.

Nem tartja rossznak azt, hogy a fogadóirodák szerint neki viszonylag gyorsan mennie kell majd a csapat éléről és csak a 16. helyre várják a berlinieket. Mint mondta, ez több összetevő miatt lehet így, nekik az a céljuk, hogy tisztes középcsapat legyenek.

Van még egy célja Dárdainak, ami reményei szerint már az ősszel teljesül. Ez pedig nem más, mint hogy újra megteljen a berliniek stadionja, ami azt is jelentené, hogy jól dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik