Foci

Kettős vereséggel esett ki a Loki az Európa Ligából

Aleksandar Jovanovic (Array)
Aleksandar Jovanovic (Array)

Idegenben 3-1-re kapott ki a mérkőzést tíz emberrel befejező DVSC-TEVA labdarúgócsapata a Rosenborgtól. A magyar együttes számára ezzel véget ért az európai kupakaland.

A debreceni labdarúgócsapat nehéz helyzetbe került a hazai mérkőzésen, Kondás Elemér legénysége ugyanis 3-2-re kapott ki egy héttel ezelőtt. Így természetesen a góllövésre kellett fektetnie a hangsúlyt a hajdúsági együttesnek, amely támadó szellemben lépett pályára a csütörtökö visszavágón és a találkozó elején volt is pár biztató lehetősége, ám ezek kihasználatlanul maradtak.


Fotó: MTI

Ez persze megbosszulta magát, szépen belerázódott a meccsbe a Rosenborg, a norvégok előbb egy szerencsés, majd Jensen révén egy bombagólt is szereztek, így gyakorlatilag el is döntötték a továbbjutást. Castillion talált még be a félidő hajrájában, hogy azért ne legyen teljesen lefutott a dolog.

Videó – Mike Jensen szépségdíjas góllal keserítette a Lokit:

A második félidő első megmozdulásaként Máté szabálytalankodott második sárga lapot érőn, azaz tíz emberrel kellett folytatnia a Lokinak. Innentől kezdve kedvére elpasszolgatott a Rosenborg, a hazaiak számára már nem volt sürgős a gólszerzés, a Debrecen pedig nem tudott mit kezdeni ellenfelével. A Rosenborg még lőtt egy gólt a hajrában, a DVSC pedig kettős vereséggel búcsúzott az Európa Liga-selejtezőtől.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó

Lerkendal Stadion, Trondheim, Játékvezető: Clayton Pisani (máltai)

Rosenborg (norvég) – DVSC-TEVA 3-1 (2-1)

Rosenborg: Hansen – Skjelvik, Eyjolfsson, Björdal, Svensson – Midtsjo (Saeter, 82.), Selnaes, Jensen (Solli, 90.) – Mikkelsen, Soderlund (Vilhjalmsson, 77.), Helland

Debrecen: Verpecz – Korhut, Máté, Mészáros, Jovanovic – Tisza (Morozov, 52.), Varga, Bódi – Sidibe (Mihelic, 77.), Castillion, Balogh (Zsidai, 61.)

Gólszerző: Soderlund (27.), Jensen (39.), Vilhjalmsson (86.) illetve Castillion (43.)

Sárga lap: Máté (45+1.), Bódi (90+3.)

Piros lap: Máté (48.)

Vastaps mellett ér véget a mérkőzés, 3-1-re nyer t a Rosenborg, kettős győzelemmel jutottak tovább a norvégok. A Lokinak eddig tartott az európai kupakalnd a szezonban.

90+3. PERC: Bódi kapott még sárgát egy elkésett belépő után.

Három perc a hosszabbítás.

90. PERC: Jensen-Solli csere a hazai oldalon.

86. PERC: GÓL… Eddig húzta a Loki, Vilhjalmsson követte a hazai támadást, majd a középre tett labdát az üres kapuba fejelte, 3-1…

82. PERC: ismét cserélnek a hazaiak, Midtsjo le, Saeter be.

77. PERC: Csere mindkét oldalon, Mihelic Sidibe helyére érkezik, Vilhjalmsson Soderlundot váltja.

71. PERC: Továbbra is az történik a pályán, amit a Rosenborg akar. Az emberelőnyben játszó hazaiak vígan elpasszolgatnak a debreceni térfélen.

64. PERC: Jensen hámozta át magát a debreceni védőkön, de jobblábas lövése elkerülte a kaput.

61. PERC: Újabb hazai szöglet, most Eyjolfsson fejelt, csak centikkel tévesztette el a célt. Közben ismét cserélt a Loki, Balogh helyén Zsidai folytatja.

56. PERC: Kapáslövéssel próbálkozott a Rosenborg, elakadt a labda az egyik védőben. Egyébként egyelőre szép csendben csordogál a második félidő, a Rosenborgnak nem sürgős, a Loki meg nem tud mit kezdeni ellenfelével.

52. PERC: Cserélt a Loki, Morozov érkezik Tisza helyére.

50. PERC: Újabb hazai szöglet, gyakorlatilag kapura ment, Verpecznek kellett kitolnia.

48. PERC: Ez a magyar kupameccs sem múlik el piros lap nélkül, Máté kapott második sárgát.

46. PERC: És már itt is vagyunk a második félidővel, 2-1-ről folytatják a felek, egyik oldalon sem volt csere.

Biztatóan kezdett a Loki, de aztán a Rosenborg vette át az irányítást, a norvégok pedig játszi könnyedséggel lőttek egy szerencsés és egy bombagólt, amire Castillion válaszolt a játékrész hajrájában. 45 perce van a Devrecennek, hogy csodát tegyen. Szünet, hamarosan folytatjuk, maradjatok velünk!

Egy lelkes debreceni szurkoló Norvégiában:

Egy debreceni ultraszurkol biztosan lesz a vendgszektorban. Nagy tisztelet neki, s azoknak a trsainak is, akik sszedobtk a pnzt, hogy legyen valaki, aki kpviseli ket s a csapatot. Ksznjk.

Posted by DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club) on 2015. augusztus 6.

45+1. PERC: Máté kapott még sárgát a félidő utolsó említésre méltó momentumaként. 

Egy perc a hosszabbítás.

43. PERC: GÓL!!!! Szépít a Loki! Nem tudott tisztázni a trondheimi védelem, Castillion pedig közelről a hálóba bombázott, 2-1!

39. PERC: GÓL… Ott a második norvég találat. Egy beívelt labda a hosszún érkező Jensen elé pattant, ő még állított egyet a labdán mielőtt jobbal a hosszú felsőbe lőtt. 2-0.

38. PERC: Ismét hazai sarokrúgás, Verpecz öklözte ki a középre ívelt labdát.

34. PERC: Az ötödik norvég szöglet után fejjel tisztázott a debreceni védelem.

32. PERC: Balogh harcolt ki szögletet, de Vargáról a kapu mellé pattant a labda.

31. PERC: Újabb nagy hazai helyzet, Eyjolfsson maradt a kapu előtt üresen egy lecsorgó labdánál, de szerencvsére pontatlanul célzott, fölé.

27. PERC: GÓL… Egyszer villant meg igazán a Rosenborg, gól lett belőle, ráadásul magyar szempontból rendkívül peches. Soderlund lépett ki a leshatáron, a fejére varázsolták a labdát, ő a hosszút vette célba, Verpecz belekapott a labdába és a visszajátszás alapján ennek is köszönhetően pottyant a hálóba (1-0).

25. PERC: Gyors egymásutánban négy szögletet rúghatott a Rosenborg, az első kettő volt veszélyes, de Verpecz mindkétszer ki tudta ütni a labdát.

22. PERC: A jelek szerint “megérkezett” a meccsbe a Rosenborg is, már a hazaiak is támadgatnak, egyelőre kevés sikerrel.

18. PERC: Huhh, óriási lehetőség adódott a Rosenborg előtt, ám még idejében sikerült tisztáznia a debreceni védelemnek.

12. PERC: Bódi végezhetett el szabadrúgást a szélről, a labdáról középen mindenki lekésett és kapura sem ment, ugyanakkor így is hordozott magában némi veszélyt.

9. PERC: Ott az újabb debreceni lehetőség! Castillion lépett ki egy védelmi hiba után, a kapujából kirongyoló kapus mellett eis elgurította a labdát, de mellé ment.

7. PERC: Helyzet! Tisza kevergetett a tizenhatos előterében, majd remek ütemben ugratta ki Sidibét, ő azonban még tolt egyet a labdán, így végül a blokkba lőtt. Ha kapásból próbálkozott volna…

4. PERC: Ott is van az első hajdúsági lövés: egy baloldalon vezetett támadás végén Bódinak gurították vissza a labdát, ő kapásból lőtt laposan, a kapu mellé.

3. PERC: Látszik, melyik csapatnak kellene gyorsan gólt szereznie, aktívabb a Debrecen a találkozó elején.

1. PERC: A fehér-feketében játszó Rosenborg kezdte a meccset, pirosban a Loki.

Köszöntünk mindenkit, pillanatokon belül kezdődik az összecsapás. Kövessétek velünk a meccs történéseit!

ELŐZETES

Álomszerűen indult, majd rémálommá vált a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának az egy héttel ezelőtti mérkőzés: Balogh góljával még vezetett 1-0-ra a szünetben a Loki, ám a vendégek második félidei jó játéuknak köszönhetően 1-3-ra fordítottak, Bódi 90. percben szerzett találata így ahhoz volt elegendő, hogy ne legyen reménytelen a hajdúságiak helyzete. Azonban így sem egyszerű a magyar együttes helyzete, gólokat kellene lőnie a Rosenborg otthonában, márpedig a norvég csapata hátsó alakzata rendre jól szokott zárni.

“Egy héttel ezelőtt mindenki láthatta, hogy a Rosenborg erős csapat. Fordulatos mérkőzést játszottunk ellenünk, az akkor szerzett tapasztalatokból építkezünk. Sajnos hátrányból indulunk a mérkőzésen, de természetesen nem adjuk fel. Szeretnénk legalább olyan támadójátékot produkálni, mint otthon tettük, ugyanakkor a védekezésre sokkal jobban kell figyelnünk. Mindent megteszünk ezért, hogy jó eredménnyel távozzunk Norvégiából. Nagyon bízom benne, hogy sikerül ezt megvalósítani” – nyilatkozta a szerdai sajtótájékoztatón Kondás Elemér.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik