Foci

Drámai csatában jutottak tovább Messiék

Büntetőkkel dőlt el az Argentína-Kolumbia negyeddöntő a Copa Américán.

Magyar idő szerint szombaton hajnalban, Vina del Marban csapott össze egymással Argentína és Kolumbia válogatottja a labdarúgó Copa América negyeddöntőjében. Az első félidőben kis túlzással felborult a pálya, az argentinok játszottak sokkal veszélyesebbe, a játékrész derekán pedig két nagy lehetőségük is adódott egymás után a vezető gól megszerzésére, de Ospina kapus Agüero és Messi próbálkozásánál is bravúrt mutatott be.

Kolumbiának nem volt kapura lövése az első 45 percben.


Messi és a győztes büntetőt értékesítő Tévez a lefújás után
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A második felvonásra kissé rendezni tudta a sorokat a kolumbiai együttes, azonban továbbra is a vb-döntős Albiceleste dominált, a rendes játékidő hajrájában pedig két kapufát is lőttek az argentinok. Nem sikerült ugyanakkor 90 perc alatt dűlőre vinni a dolgot, így következhettek a büntetőlövések – a kontinenstornán nincsen hosszabbítás.

Négy párosítás után Argentína állt nyerésre, ám Biglia kihagyta a saját rúgását, Cardona ugyanakkor nem hibázott, így folytatódott a szétlövés. Zuniga és Morillo kolumbiai, Rojo argentin oldalról rontott a folytatásban, majd jött Carlos Tévez és eldöntött a párharcot, Argentína jutott be a négy közé.

Az argentin válogatott a Brazília-Paraguay negyeddöntő győztesével találkozik a fináléba jutásért.

Eredmény – Copa América, negyeddöntő

Argentína – Kolumbia 0-0 – tizenegyesekkel: 5-4

Videó – A büntetőpárbaj:


Argentina vs Colombia (5:4) FULL Penalty… by zidanekrisz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik