Foci

Kerekesszékből a vb-gólkirályság kapujában

Mervó Bence (Array)
Mervó Bence (Array)

Mervó Bence, az U20-as világbajnokságon öt gólt szerzett és ezzel minden esélye meg van arra, hogy gólkirály legyen. Kevesen tudják, nem volt mindig ilyen örömteli az élete.

“A családom, a volt barátnőm, a győri erőnléti edzőim, Presszeler Tamás tréner, aki rengeteget foglalkozott velem, és doktor Csernus Imre, aki mentálisan segített feldolgozni, hogy térdszalagszakadások miatt 16 éves koromtól megszakításokkal két és fél évig nem focizhattam. Előfordult, hogy egyszerre mindkét térdemet felvágták, tolókocsiban toltak, és a szüleim segítettek, ha mosdóba kellett mennem. Nem kívánom ezt az időszakot senkinek, de túl vagyok rajta, erősebb lettem” – nyilatkozta Mervó Bence a borsonline.hu-nak.

Mervó Bence (balra): gólöröm
Fotó: europress

A Győri ETO támadója ilyen előzmények után szerzett öt gólt az U20-as labdarúgó-világbajnokságon és ezzel jelenleg társbérletben az ukrán Viktor Kovalenkóval vezeti a vb-góllövőlistát. Az esély a gólkirályi címre továbbra is él, sőt elég jó, mivel az elődöntőbe csak olyan csapatok jutottak, amelyekben két gólos a leghatékonyabb játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik