Foci

A Fradi nyerte az utolsó Ligakupát

ferencvárosi tc (Array)
ferencvárosi tc (Array)

A zöld-fehérek másodszor, és egyben utoljára hódították el a trófeát.

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében jövőre már nem rendezik meg a Ligakupát, így történelmi meccset vívott szerda este a Debrecen és a Ferenváros.

Korábban a Fradi és a Loki is egyszer nyerte meg a sorozatot, vagyis biztos volt, hogy a háromszor győztes és ezzel legeredményesebb Videotont senki sem foghatja már be.

A találkozón ahogy az lenni szokott, felforgatott kerettel játszottak a csapatok, talán ez is közrejátszott abban, hogy az első percekben a debreceniek védelme nem állt a helyzet magaslatán és összehoztak egy büntetőt: a tizenegyest Ugrai Roland értékesítette a 8. percben.

Fotó: MTI

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak komoly lehetőségek, ám a 32. percben úgy tűnt, gyorsan el is dől a döntő, hiszen Ludánszki Bence csúnya szabálytalanság után azonnal megkapta a pirosat, így a cívisvárosiak tíz emberre fogyatkoztak.

A szünet után megduplázta előnyét a Fradi, Nagy Dániel ha nem is tiszta módszerrel, de szerelte Korhutot a saját kapuja előtt, majd a hálóba helyezte a labdát (2-0).

A továbbiakban a zöld-fehérek visszavettek az iramból, így a DVSC szépíteni tudott, ám Dusan Brkovic gólja már csak szépségtapasz volt.

A Ferencváros 2013 után hódította el ismét a Ligakupát.

Eredmény – Ligakupa, döntő

Ferencváros – DVSC-TEVA 2-1 (1-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5000 néző, v.: Fábián

Gólszerzők: Ugrai (8., 11-esből), Nagy Dá. (47.), illetve Brkovic (73.)
Kiállítva: Ludánszki (35.)
Sárga lap: Batik (37.), Csilus (69.), Cukic (75.), Jova (82.), Nagy Dá. (88.), illetve Mészáros N. (73.)

Ferencváros: Jova – Valencsik, Cukic, Batik, Bönig – Haris (Kárász, 20.), Gyömbér (Csilus, 41.) – Nagy Dá. (Nyéki, 92.), Zsivóczky (Kovács K., 57., Lakatos, 82.), Ugrai – Böde

DVSC-TEVA: Verpecz – Kuti (Kulcsár T., 60.), Brkovic, Máté (Mészáros N., 60.), Korhut – Mihelic, Berdó, Ludánszki, Sós (Ferenczi J., 64.) – Szécsi (Bódi, a szünetben), Tisza (Balogh N., a szünetben)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik