Foci

Bebiztosította második helyét a Fradi

böde dániel (Array)
böde dániel (Array)

A Ferencváros 1-0-ra győzte le a Honvédot az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójában.

A hétközi Magyar Kupa-döntőben magabiztosan diadalmaskodó zöld-fehérek úgy léptek pályára vasárnap este, hogyha mindhárom pontot begyűjtik, biztosan ezüstérmesek.

Az első fél óra elteltével Lauth ütött bele kézzel a labdába a büntetőterületen belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Erőt merítve a szituációból, a Fradi még a szünet előtt megszerezte a vezetést Somalia átlövés góljával.

Fotó: MTI

A térfélcserét követően ráült az eredményre a házigazda, a Honvéd viszont nem tudott élni kisebb-nagyobb lehetőségeivel, az eredmény pedig nem változott a végéig.

A Fradi így második helyen zárja a szezont, mivel egy fordulóval a zárás előtt négy pont az előnye az MTK előtt. A Honvéd még kieshet, ha kikap az utolsó körben, a Dunaújváros és a Haladás pedig egyaránt nyerni tud.

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló:

Ferencváros-Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 6745 néző, v.: Erdős

gólszerző: Somália (43.)

sárga lap: Nagy G. (15.), Godoy (77.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic (Kukuruzovic, 89.), Batik, Ramírez – Varga R. (Haris, a szünetben), Gyömbér, Böde, Somália, Lamah – Lauth (Bönig, 74.)

Budapest Honvéd: Kemenes – Botka (Ihrig-Farkas, a szünetben), Ignjatovic, Elez, Baráth – Ikenne-King, Hidi, Godoy, Nagy G. (Meza, 82.) – Youla, Holender (Prosser, 76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik