Foci

Két Dzsudzsák-bomba és más semmi

dzsudzsák balázs (dzsudzsák balázs)
dzsudzsák balázs (dzsudzsák balázs)

Az Európa-liga csütörtöki napján három magyar játékos volt érdekelt. Gulácsi és Megyeri szomorkodott, a Dinamo és a magyar válogatott szélsője félig elégedetten ballaghatott le a pályáról.

Gulácsi Péter csapata a Salzburg vállalható, sőt, szerintünk egész jó eredményt ért el az osztráknál jóval erősebb Spanyol Bajnokság hatodik helyén álló Villareal otthonában. Ráadásul válogatott kapusunk végig védte a 90 percet és csak két gólt kapott, míg Jonatan Soriano révén csapata egy, de a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos gólt szerzett ( 2-1)

 

„A vereségnek nem örülök, de az eredmény nem rossz. Jó kiindulópontot biztosít a visszavágóra. Gulácsi Péternek kell megköszönnünk, hogy ma nem kaptunk több gólt” – dícsérte kapusát Adolf Hütter, a Red Bull edzője.

Megyeri Balázs ennyire már nem lehetett boldog, ugyanis a kispadról nézte, amint a Dnipro kettős is berámol a felépülő, így őt a kezdőből újra kiszorító Roberto Jiménez kapujába. Ettől még nyilván nem örült a magyar kapus az Olympiakosz sima 2-0-as vereségének.


Dzsudzsák Balázs és a Dinamo Moszkva az Anderlecht vendége volt azzal a hendikeppel, hogy az Orosz Bajnokság még nem kezdődött el, így éles meccsen még nem próbálhatta ki Stanislav Cherchesov mester a jobbára törökországi és spanyolországi edzőtáborokban begyakorolt taktikát.

Ennek ellenére jobban kezdték az első félidőt, de aztán a hazaiak magukhoz ragadták az irányítást a nagy iramú mérkőzésen. Moszkvai részről egyedül Dzsudzsák révén veszélyeztettek. Válogatott szélsőnk előbb a 38. percben Valbuena pazar átadását vágta elemi erővel kapura, majd nem sokkal a második játékrész elején, az 59. percben eresztett meg futtából egy remek lövést, de mindkét esetben bravúrral védett Silvio Proto.

 Dzsudzsák nem akarta elhinni, hogy Proto kapus kivédte a 38. percben megeresztett bombáját
Fotó: europress 

Megjegyezzük, különösen az első mentése volt káprázatos, Dzsudzsák maga sem hitte el, hogy a kapus kifogta lövését. Ki tudja miért, Cherchesov edző a 69. percben lakapta a pályáról a magyar támadót és végképp védekezésre rendezkedett be. Meglehet valami hetedik érzéktől vezérelve tette ezt, mert hat perc múlva a spori – szerintünk túl szigorúan kiállította – Büttnert, így a hosszabbítással együtt a moszkvaiaknak éppen 19 percet kellet kihúzniuk emberhátrányban. Kihúzták. (0-0)

Európa-liga, 16 közé jutásért, első mérkőzések, eredmények:

Sevilla (spanyol)-Borussia Mönchengladbach (német) 1-0 (0-0)
Ajax Amsterdam (holland)-Legia Warszawa (lengyel) 1-0 (1-0)
RSC Anderlecht (belga)-Dinamo Moszkva (orosz) 0-0
Villarreal (spanyol)-Salzburg (osztrák) 2-1 (1-0)
Guingamp (francia)-Dinamo Kijev (ukrán) 2-1 (0-1)
FC Liverpool (angol)-Besiktas (török) 1-0 (0-0)
Tottenham Hotspur (angol)-Fiorentina (olasz) 1-1 (1-1)
Celtic Glasgow (skót)-Internazionale (olasz) 3-3 (2-3)
Young Boys (svájci)-Everton (angol) 1-4 (1-3)
Torino (olasz)-Athletic Bilbao (spanyol) 2-2 (2-1)
VfL Wolfsburg (német)-Sporting Lisboa (portugál) 2-0 (0-0)
Aalborg (dán)-FC Bruges (belga) 1-3 (0-2)
Dnyipro (ukrán)-Olimpiakosz (görög) 2-0 (0-0)
Trabzonspor (török)-Napoli (olasz) 0-4 (0-3)
AS Roma (olasz)-Feyenoord (holland) 1-1 (1-0)
PSV Eindhoven (holland)-Zenit (orosz) 0-1 (0-0)
   
A visszavágókra egy hét múlva kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik