Foci

Olasz Kupa: ilyen hülye gólt még nem láttál

Napoli, Inter (napoli, inter, )
Napoli, Inter (napoli, inter, )

A Napoli hazai pályán 3–1-re legyőzte az Atalantát a legjobb nyolc között az Olasz Kupában - de milyen góllal!

Náplyban gyömöszölték egymást a felek rendesen, ami a 72. percig 1-1-es döntetlenben realizálódott. Ekkor azonban olyan történt, amit ritkán látni labdarúgó pályán. Az ellenfél 16-osa előtt járatta a labdát a hazai alakulat, amikor Gonzalo Higuaín két méteres lesről beindult a büntetőterületen belülre.

Kapta is a labdát a társtól annak rendje és módja szerint, miközben az őt őrző és lesre állító Cristiano Del Grosso a passzt adó játékosnak háttal állva jelezte a lesállást az asszisztensnek.

A partjelző is jelezte a lest, de a védő pechére eközben a passz célt tévesztett és Higuaín lába helyett, az Del Grosso hátán landolt, onnan pedig éppen az így ziccerbe kerülő Lorenzo Insigne elé pattant. Utóbbi gondolkodás nélkül beverte a lasztit.

A labdarúgás szabálykönyve szerint leshelyzetet akkor kell befújni, ha a játékos a passz pillanatában közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti ellenfél és a játékos a játékvezető véleménye szerint épp aktívan részt vesz a játékban úgy, hogybeavatkozik a játékba, vagy zavarja az ellenfelet vagy előnyt szerez a leshelyzetből.

Namármost jelen esetben egyik sem valósult meg, így a játékvezető helyesen felülbírálta asszisztensét és megadta a gólt. A vendégeknél pedig hőbörögtek egy sort. Mario Yepes addig reklamált, amíg kiállította a Andrea De Marco sporttárs. Hogy teljes legyen a dráma, a szétesett Atalantát Callejón is mattolta a 80. percben..

LABDARÚGÁS, OLASZ KUPA,NYOLCADDÖNTŐ, EREDMÉNYEK

Napoli–Atalanta 3–1(Callejón 15., 80., Insigne 72., ill. De Luca 14.)
AC Milan–Spezia 3–1
Catania–Siena 1–4

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Milan–Spezia Calcio 3–1
Udinese–Inter 1–0
Fiorentina–Chievo 2–0
Catania–Siena 1–4

Roma–Sampdoria 1–0
Juventus–Avellino 3–0
Lazio–Parma 2–1
Napoli–Atalanta 3–1

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik