Foci

Drogba a 99. percben csapott le

Drogba (drogba, didier drogba)
Drogba (drogba, didier drogba)

Az elefántcsontparti klasszis hosszabbításban szerzett találatával a Galatasaray labdarúgócsapata nyerte a török Szuperkupát.

Két isztambuli együttes, a Galatasaray és a Fenerbahce csapott össze egymással a fináléban, bár ahhoz nem kell semmilyen döntő, hogy ez a két csapat egy végletekig kiélezett meccset vívjon egymással. Ezúttal Kyseri városában, a Kadir Has Stadiumban mérkőztek meg a felek, a találkozóra 32 ezren látogattak ki.


Didier Drogba megint hős lett
Fotó: AFP

A találkozó magas színvonalú volt, törökországi beszámolók szerint mind a két oldalon számos helyzet kialakult, ám az egyik kapuban Muslera, a másikban Günok védett szenzációsan, így 90 perc alatt nem dőlt el a kupa sorsa.

A győztes gólt végül Didier Drogba szerezte, a meccs emberének választott elefántcsontparti csatár a 99. percben bólintott a hálóba. A meccs krónikájához az is hozzátartozik, hogy a Fener a 63. minutumtól kezdve tíz emberrel játszott, Bruno Alves kapta meg akkor a második sárgáját.

A Galatasaray rekordot jelentő 13 alkalommal hódította el eddig a török Szuperkupát. A Besiktas, a Fenerbahce és a Trabzonspor egyaránt nyolcszor.

Eredmény – török Szuperkupa-döntő

Galatasaray – Fenerbahce 1-0 (0-0, 0-0)
Gólszerző: Drogba (99.)
Piros lap: Alves (63.)

Videó – Drogbának már-már védjegye az ilyen gól:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik