Foci

Lovasrendőr-roham a Ligakupa-meccsen

A szurkolók a pályára rohantak a lefújást követően, a rendőrök és a biztonsági emberek nem igazán álltak a helyzet magaslatán.

Alighogy elkezdődött a futballszezon az Egyesült Királyságban, máris balhétól hangos a sajtó. Hétfő este a Capital One Cup (Ligakupa) első fordulójában a Preston North End a Blackpool gárdájával csapott össze. Nagy volt a rendőri készültség az összecsapás előtt, hiszen amikor ez a két gárda találkozik, mindig történik kisebb-nagyobb balhé. Elvégre a nyugat-lanchashire-i derbiről volt szó.

Történt, hogy a mérkőzés végét jelző hármas sípszó után a szurkolók a pályára rohantak, amire a rendőrök azonnal akcióba léptek. Ilyet még nem látott a világ, de a zöld gyepen lovasrendőrök vágtattak keresztbe kasul, aminek egyenes következményeként egy rendőr átgaloppozott az egyik rendezőn. A sérültet a városi kórházba szállították, ahol megröntgenezték és a hírek szerint megúszta vállsérüléssel.

Az összecsapást egyébként a hazaiak nyerték Tom Clarke kései góljával, így továbbjutottak. Sajnos nem erről marad emlékezetes a mérkőzés.

Íme, a rendező balesete

Ajánlott videó

Olvasói sztorik