Foci

Barca: álomjáték álomgólokkal

Barcelona (barcelona, barcelona fc, messi, )
Barcelona (barcelona, barcelona fc, messi, )

A katalán csapat csodát tett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Csodát tett, mert csodásan játszott. A Milan kiesett ugyan, de Allegri fiatal csapatában komoly potenciál van.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek keddi játéknapján a Barcelona 4-0-ra verte hazai pályán a Camp Nouban a MIlánt és ezzel 4-2-es összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe. A mérkőzés előtt maguk a játékosok is visszafogottan nyilatkoztak, hiszen az elmúlt hetekben igazán komoly hullámvölgybe kerültek Messiék. Magunk is úgy tippeltünk a mérkőzést megelőzően, hogy a Milan három támadóval áll föl és egészen biztosan szerez egy gólt, amivel szinte megoldhatatlan feladat elé állítaná a Barcát.

Rosszul gondoltuk. Nem szereztek, de ha szereztek volna, az is kevés lett volna…

A Barcelona valami egészen elképesztő játékkal rukkolt elő a csodák-csodájára hangosan szurkoló 95 ezres hazai publikum előtt. Lényegében egészen 3-0-ig kapuja elé szögezte a Milánt, ezalatt mindössze egyetlen egyszer ingott meg a letámadásos védekezés, ha 2-0-nál a 18 éves Niang rutinosabb, akkor – az egy másik meccs.

Jordi Roura, a Barcelona másodedzője, akiről az elmúlt hónapban többet írtak, mint a legnagyobb sztárokról, mondván nem elég karizmatikus ahhoz, hogy helyettesítse a New Yorkban gyógykezelésen lévő Tito Vilanovát most kicsit fellélegezhet. Igaz, információk szerint a technika összes lehetőségét felhasználta a szakmai stáb, hogy az utóbbi időkben nem annyira erőltetett játékelemző programokkal ízekre szedjék az első vesztes mérkőzést.

“A szurkolóink fantasztikusak voltak, és ez meghatározó tényező volt ma este. A csapatot ért kritika túl erős volt az utóbbi időben, de hihetetlenül játszottunk. Ezek a játékosok ismét megmutatták, hogy különleges képességűek. Igazi odaadással, fantasztikus munkabírással és sebességgel játszottak. Duplán büszke vagyok rájuk, mert megmutatták elkötelezettségüket. Továbbjutottunk, de el kell ismerni szerencsénk is volt olykor” – magyarázta Roura a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Massimiliano Allegri, Milan edzője szerint az első fél óra Barcelona játéka egészen káprázatos volt, és ezt a nyomást csapata még nem bírta ki. “A futball olykor nüánszokon múlik, gondolok itt azokra a helyzetekre, amik így is adódtak előttünk, de kihasználatlanok maradtak. Különösen sajnálom a srácokat, keményen dolgoztak, hogy elérjék az álmukat. Büszke vagyok rájuk, mert a végső sípszóig küzdöttek és adódtak is jó lehetőségeink a végén. Fiatal a csapat, amelynek még fejlődnie kell és hasonló lékkörű meccseken kell tapasztalatot szerezzen” – értékelt Allegri.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Kassai Viktor és segítői kiválóan vezették a mérkőzést!



A játéknap másik mérkőzésén a Schalke hiába várhatta
kedvező helyzetből a Galatasaray elleni visszavágót és hiába szerzett korán vezetést hazai környezetben, a törökök gyors fordítása miatt szinte végig szaladnia kellett az eredmény után. Bastos a második félidőben még egyenlíteni tudott ugyan, azonban az utolsó utáni pillanatokban megszületett a mindent eldöntő találat, a Galata 3-2-re nyert és várhatja a pénteki negyeddöntő sorsolását.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Barcelona, Nou Camp, Vezeti: Kassai Viktor

FC Barcelona – AC Milan 4-0 (2-0)

Barcelona: Valdés – Alba, Mascherano (Puyol, 77.), Piqué, Alves – Iniesta, Busquets, Xavi – Villa (Alexis Sanchez, 74.), Messi, Pedro (Adriano, 83.) Vezetőedző: Jordi Roura

Milan: Abbiati – Constant, Zapata, Mexés, Abate – Flamini (Krkic, 74.), Ambrosini (Muntari, 60.), Montolivo – El Shaarawy, Boateng, Niang (Robinho, 60.) Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Gólszerző: Messi (5., 40.), Villa (55.), Alba (90+2.)

Sárga lap: Pedro (41.) illetve Boateng (22.), Flamini (45+1.), Mexés (54.)

Piros lap:

Továbbjutott: a Barcelona, 4-2-es összesítéssel.

A játéknap másik mérkőzésén:

Schalke 04 – Galatasaray 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Neustadter (17.), Bastos (63.) illetve Altintop (37.), Yilmaz (42.), Bulut (90+4.)

Továbbjutott: a Galatasaray, 4-3-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik