Foci

Messi rekordját támadják: Zico is többet lőtt?

zico (zico)
zico (zico)

A brazil Flamengo igazgatója szerint a csapat legendája, Zico 1979-ben 89 gólt lőtt, így ő az egy naptári évben szerzett gólok rekordere.

Lionel Messi a Betis elleni mérkőzésen két gólt szerzett, ezzel megdöntötte Gerd Müller 1972-ben, a Bayern Münchenben és a német válogatottban felállított rekordját.

A német 85 gólt szerzett abban a naptári évben. Messi aztán a Cordoba elleni Király Kupa-találkozón újabb két gólt lőtt, így már 88 gólos 2012-ben.

A héten egyszer már szóltunk arról, hogy többen is megkérdőjelezik az argentin középpályás rekordját: a zambiai Godfrey Chitalu 1972-ben állítólag 107 találatig jutott.

Most újabb kétkedő akad, történetesen Bruno Lucena. A brazil Flamengo krónikása így nyilatkozott: “Idegesek vagyunk. Messi még nem érte el a mérföldkövet. Zico 89 gólt szerzett 1979-ben.

A klasszis 81 gólt szerzett a Flamengóban, 7 gólt a brazil válogatottban, 1 találatot pedig egy barátságos meccsen, ahol Argentína találkozott a világválogatottal.

Sőt, szeptember és november között nem is játszott, sérülés miatt ki kellett hagynia két hónapot. Ha játszott volna, akár a 100-as határt is átléphette volna.

Zico két meccsen is hat gólt lőtt ebben az évben. Összeállítottak egy videót erről a 89 gólról, de azt kell mondjuk, ez valójában egy válogatás a játékos góljairól.

Messinek egyébként még van egy meccse idén, így ezt a “próbálkozást” is lehűtheti.

Zico 89 gólja 1979-ből:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik