Foci

Buta öngól Athénban, csúcsdöntés madridi módra

atlético madrid, emre (atlético madrid, emre belözoglu, )
atlético madrid, emre (atlético madrid, emre belözoglu, )

Az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában a legfurcsább gólt, illetve öngólt a Panathinaikos lőtte.

A nagyok közül majdnem megégette magát az Inter, hiszen az olaszok csak a 88. percben tudták megszerezni a győzelmet a jóval gyengébb ellenfél, a szerb Partizan Belgrád ellen. A milánió kék-feketék bánatára azonban így sem vezetik csoportjukat, hiszen a H jelű négyes élén a Rubin Kazan áll.

„A szerbek sok problémát okoztak nekünk, főleg az első félidőben. De örülök, hogy sikerült feltörnünk a védelmüket, és gólt tudtunk szerezni, megnyerve ezzel a meccset. A szerb csapatok mindig jó játékosokkal állnak ki az európai porondra, és ezt csütörtök este is bizonyították, van néhány olyan labdarúgójuk, aki nagy jövő előtt áll” – mondta az Inter trénere, Andrea Stramaccioni.

Egy másik olasz klub, a Lazio közel járt a sikerhez, azonban a Panathinaikos a 90. percben egyenlíteni tudott a rómaiak ellen. Tegyük hozzá, hogy a Sasok vezető találata egy bődületesen nagy öngólból született.

Ugyanis Seitaridis a 25. percben érthetetlen módon hazaadta a labdát, jó húsz méterről úgy, hogy a kapus pár másodperccel az eset előtt épp hozzá passzolt, tehát nem állt a helyén. Toche azonban javította csapattársa hibáját, és legalább egy pontot otthon tartott így a görög alakulat.

„Óriási hibát vétettem, így szeretnék bocsánatot kérni a csapattársaimtól, akik fantasztikusan játszottak. Amikor megláttam, hogy André Pinto üresen áll, neki szerettem volna passzolni, de ehelyett a labda a gólvonal mögött állt meg. A fontos az, hogy matematikailag még mindig van esélyünk a továbbjutásra (csoportutolsóként három pont a hátrányuk az éllovas Lazio mögött – a szerk.), hiszen még játszunk az olaszokkal és a Tottenhammem is” – nyilatkozta Giourkas Seitaridis, a görögök védője.

A címvédő Atlético Madrid fantasztikus sorozatot fut, mivel a Matracosok már 21 mérkőzés óta veretlenek, beleértve a bajnokságot és a nemzetközi kupaporondot, és ez rekord a klub történetében.

Diego Simeone tanítványai az EL-ben az Academica ellen tudtak nyerni, ráadásul a nyári szerzemény, a török Emre Belözoglu megszerezte első találatát piros-fehér csíkos dresszben: egy szabadrúgást fantasztikus mozdulattal tekert a pipába úgy, hogy a portugálok hálóőre meg sem tudott mozdulni, így a madridiak hárompontos előnnyel vezetik kvartettjüket.

Videó – Seitaridis öngólja:

Videó – az Atlético győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik