Foci

“Csehül” vezetik majd a Vidi meccsét

Miroslav Zelinka (Miroslav Zelinka)
Miroslav Zelinka (Miroslav Zelinka)

Az UEFA hivatalos honlapjának közlése szerint egy cseh bíró vezeti majd a Videoton következő Európa Liga-csoportmeccsét.

Csütörtökön 19 órától a svájci Baselt fogadja a Videoton FC, ahol a cseh Miroslav Zelinka munkáját öt honfitársa, Ondřej Pelikán, Ivo Nadvornik, Patrik Filipek, Radek Matějek és Jan Jilek segíti majd.

Zelinka az FIFA keret egyik legfiatalabb játékvezetője. 31 éves és bő másfél éve, 2011 januárjában került be a FIFA hivatalos keretébe. Ebben a szezonban az ukrán Dnipro és a holland PSV EL csoportmérkőzésén, illetve a Young Boys-FC Zimbru és a Honka-Nomme Kalju selejtezőn vezetett.

“Miroslav Zelinka igazi karakter, a viselkedése, természetessége, és mindenekelőtt a döntéseinek minősége is ezt mutatja” – írta róla idén a cseh Futbalovy Magazin

A karakterességre szükség is lesz a Sóstói-stadionban, hiszen ahogy a Videoton, úgy a Basel is a nemzetközi prorondra fókuszál jelenleg, nyilván szikrázóan kemény meccsre van kilátás. A Baselnak az edzőváltást követően sem megy a hazai bajnokságban. Hétvégén a Luzern otthonában kapott ki 1-0-ra és 13 forduló után 21 ponttal csak a negyedik a svájci bajnokságban. A Vidi az MTK-tól szenvedett 3-2-es vereséget pénteken, ők 7. helyen állnak.

A svájciakkal idén januárban, a spanyolországi edzőtáborozás alkalmával már meccselt a Vidi. Marbellán még a Basel volt a jobb csapat (1-0). Reméljük csütörtökön sikerül visszavágni a fehérváriaknak.

A Videoton harmadik csoportmérkőzését október 25-én, csütörtökön 19 órától a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, a www.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik