Foci

Welbeck és Anglia a fellegekben jár

hodgson hamren (roy hodgson, eric hamren)
hodgson hamren (roy hodgson, eric hamren)

Remek mérkőzésen győzte le Anglia 3-2-re Svédországot, ezzel kiejtette a labdarúgó-Eb-ről az északiakat. Hodgson dicséri a fiúkat.

Sokak szerint az Eb eddigi legjobb meccse volt a pénteki svéd-angol: a mumus skandinávok ezúttal meg kellett, hogy hajoljanak a váratlanul összeszedett angolokkal szemben.

A 3-2-es győzelemmel az angolok a franciákkal közösen vezetik a csoportot, a mieink selejtezőcsoportjából legjobb csoportmásodikként az Eb-re kijutó svédek viszont búcsúztak.

“Nagyon csalódott vagyok. Itt állunk nulla ponttal, miközben játszottunk két nagyon jó félidőt, egy közepeset, és csak egy rosszat. Jó meccs volt, jól játszottunk, büszke vagyok a játékosaimra, megmutattuk a mentalitásunkat, a hozzáállásunkat, ezt vártam el a srácoktól” – így Eric Hamrén, a svédek szövetségi kapitánya.

“Ahhoz, hogy megnyerj egy meccset, szerencsére is szükség van, nekünk ma nem volt, pontosabban igen, az első gólunknál szerencsések voltunk. Az volt a különbség, hogy az angolok egy kicsit célratörőbbek voltak, mint mi. Az operáció jól sikerült, de a beteg meghalt – ezt érzem most” – folytatta.

Roy Hodgson, az angolok kapitánya higgadt maradt: “Jól elvégeztük a munkát. A fociban ezen a szinten nagyon kis különbségek döntenek, és ezért vagyok boldog, hogy a miénk lett a három pont. Nagy megkönnyebbülés lett úrrá rajtunk. Theo Wallcot átlépte saját árnyékát, jó labdát adott Danny Welbecknek. Természetesen hittem Wallcotban, nagyon jó játékos, ezért lett válogatott. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nagyon jól ismerem a játékosaimat. Egy hónapja dolgozom velük, nagyjából látom, ki miben jó”.

“Örülök, hogy így megyünk neki az utolsó fordulónak, de nem lesz könnyű az ukránok elleni találkozó. Talán Rooney jelenléte megnyugtató lesz, ő egyedül is képes eldönteni egy meccset” – mondta Hodgson.

Danny Welbeck, a Manchester United támadója repdesett az örömtől a lefújás után: “Győztes gólt lőttem, nagyon elégedett vagyok. Ez az első gólom nagy tornán. Tudtam, hogy mit kellett tennem abban a szituációban. Theónak nagyon sokat köszönhetünk: ő lőtte a második gólt, és adta nekem a gólpasszt, tisztában vagyunk a képességeivel. Most visszamegyünk Lengyelországba, “leülünk”, és nyugodtan kielemezzük az ukránok játékát”.

Az utolsó körben Ukrajna-Anglia és Svédország-Franciaország mérkőzéseket rendeznek.

Videó – a találkozó összefoglalója:

Eredmény -labdarúgó-Európa-bajnokság, D csoport, 2. forduló

Svédország-Anglia 2-3 (0-1)

Kijev, Olimpiai Stadion. Vezette: Damir Skomina (szlovén)

Svédország: Isaksson – Granqvist (Lustig, 66.), Mellberg, J. Olsson, M. Olsson – A. Svensson, Källström – S. Larsson, Ibrahimovic, R. Elm (Wilhelmsson, 81.) – Elmander (Rosenberg, 79.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén

Anglia: Hart – G. Johnson, Terry, Lescott, A. Cole – Milner (Walcott, 61.), Gerrard, Parker, Young – Welbeck (Oxlade-Chamberlain, 90.), Carroll. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson

Gólszerzők: G. Johnson (49., – öngól), Mellberg (59.), illetve Carroll (23.), Walcott (65.), Welbeck (78.)

Sárga lap: Svensson (90+1.), Olsson (72.), Mellberg (63.), illetve Milner (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik