Foci

Lesérült az írek kapusa

Shay Given (shay given, )
Shay Given (shay given, )

A nyári labdarúgó Európa-bajnokságra készülő ír válogatott kapusa, Shay Given térdsérülést szenvedett egy hétfői edzésen, veszélybe kerülhet a szereplése az Eb-n.

Az írek veterán kapusa, Shay Given a hétfői edzésen sérült meg, amivel nagy ijedséget okozott szövetségi kapitányának, az olasz Giovanni Trappatoninak. A veterán kapus – aki már túl van a 121. válogatottságán is – emiatt két-három napig nem készülhet a többiekkel.

Az írek Boszniával játszanak majd barátságos mérkőzést szombat délután, ezután indulnak olaszországi táborba, ahol az Európa-bajnokságot megelőző napokat töltik majd. A 36 éves hálóőr talán ott lehet már a vasárnapi mérkőzésen, ám rossz hír az íreknek, hogy a hátvéd John O’Shea továbbra is bokasérüléssel bajlódik.

A Sunderland játékosa még a Premier League utolsó fordulójában dőlt ki korábbi csapata, a Manchester United ellen, ám Trappatoni reméli, O’Shea felépül az Eb-rajtra. Az írek június 10-én kezdik meg a kontinenstornát Poznanban a horvátok ellen.

A szóvivő elmondta: „Giovanni Trappatoni már eldöntötte, hogy John O’Shea nem lesz ott a szombati mérkőzésen Bosznia ellen, szintén elővigyázatosságból, ám megerősítette, hogy a játékos időben felépül majd az Európa-bajnokság nyitányára.”

A játékos ezen a héten rehabilitációs kezelésen vesz majd részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik