Foci

Vadócz góljával nyert a NEC

A NEC Nijmegen győzött, míg a Waalwijk döntetlent játszott a holland labdarúgó-bajnokság rájátszásában.

A Németh Krisztiánnal a keződben felálló Waalwijk a sokkal esélyesebb Twente ellen lépett pályára, és a mi szemszögünkből remekül kezdődött a találkozó, ugyanis a magyar támadó már a kezdés után gólhelyzetbe került, viszont lövése csak a kapufán csattant.

A kezdeti lendület elfogyott a hazaiaknál, így a Twente vette át az irányítást, és fölényüket gyorsan gólra is váltották, ugyanis Douglas a 14. percben bevette Zoet kapuját. Még az első félidőben érkezett az egyenlítés, de Németh ebből is kivette a részét: remekül ugratta ki társát, akivel szemben a védők szabálytalankodtak, így következhetett egy büntető, amit ten Voorde értékesített (1-1). A fordulás után hiába küzdött mindkét alakulat, veszélyes gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, így a második félidőben az eredmény már nem változott.

A NEC-ben lehetőséget kapott mindhárom magyar játékos, Babos Gábor a kapuban, Szélesi Zoltán és Vadócz Krisztián a mezőnyben. Komoly adok-kapok folyt a találkozón, kétszer is a Vitesse került előnybe, de a hazaiak mindkétszer egyenlítettek, a 78. percben például egy büntetőt követően, aminek kiharcolásában nagy szerepe volt Szélesinek is. Végül jött a 88. perc, amikor egy beadás után a kavarodásban Vadócz találta meg leggyorsabban a labdát, és valahogy bepaszírozta a gólvonal mögé a játékszert, ami egy védő testéről került oda, így öngólként szerepel a jegyzőkönyvekben (3-2).

A mindent eldöntő találat:

Eredmények – Eredivisie, rájátszás

Waalwijk – Twente 1-1 (1-1)
Gólszerzők: ten Voorde (25.) illetve Douglas (14.)

NEC Nijmegen – Vitesse 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Foor (41.), Schone (79.), van der Struijk (88.-öngól) illetve Hofs (32.), Bony (61.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik