Foci

A szünet után küldte padlóra a Vidi a Vasast

A félidei 1-1 után a hazai pályán játszó Videoton 4-1-re győzte le a Vasast az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Míg a szombat a zöld-fehér csapatokról szólt, addig vasárnap a piros-kékek következtek az OTP Bank Ligában. A címvédő Videoton fogadta a Vasast a Sóstói Stadionban.

Már a meccs elején betalálhatott volna a Vidi, Nikolic löketét azonban lábbal védte Ilizi. A 6. percben a semmiből szerzett vezetést a Vasas, Dajic lövését ugyan védte Bozovic, Ferkó ismétlésénél azonban már tehetetlen volt a portás (0-1). Rögtön érkezett is a válasz, egy szöglet után Nikolic Viniciushoz fejelt, a védő pedig közelről a kapuba továbbított (1-1).

A folytatásban kissé laposabb lett a játék, egyedül Gyurcsó emelése jelentett veszélyt a kapura, így 1-1-el fordultak a csapatok.

A második felvonás első kilenc percében el is döntötte a mérkőzést a székesfehérvári együttes, előbb Sándor György csúsztatott a hálóba Gyurcsó szabadrúgása után (2-1), majd Nikolic használta ki a vasasos Tóth Balázs kapitális hibáját, a röviden hazafejelt labdát a kirongyoló Ilizi mellett elhúzva gurította az üres kapuba (3-1).

Nikolic a 71. percben is beköszönt, egy szép akció végén Gyurcsó passzát váltotta gólra (4-1), majd a támadó a triplához is közel járt, ám Sándor ívelése után a kapufára lőtt. Az eredmény már nem változott a továbbiakban, a Videoton így kihasználta a DVSC-TEVA és a Győr botlását és faragott egy kicsit a hátrányból. A Lokitól nyolc, az ETO-tól hat egységgel van elmaradva a Vidi.

A Vasas továbbra is kieső helyen van, az utolsó előtti az angyalföldi gárda.

Eredmény – OTP Bank Liga, 24. forduló
Székesfehérvár, 2500 néző, Vezette: Berger
Videoton FC-Vasas 4-1 (1-1)
Videoton: Bozovic – Szolnoki, Vinicius, Caneira (Vaskó 75.), Hector – Mitrovic (Tóth B. 72.), Sándor – Gyurcsó, Kovács I., Gosztonyi (Evandro 61.) – Nikolic Vezetőedző: Paulo Sousa

Vasas: Ilizi – Tóth B. (Katona 74.), Kovács G., Rubus, Görgényi – Ferkó (Kovács D. 58.), Mehmedagic (Varga G. 72.), Farkas, Dajic – Bárányos – Hercegfalvi Vezetőedző: Marijan Vlak

Gólszerzők: Vinicius (8.), Sándor (47.), Nikolic (54., 71.), illetve Ferkó (6.)
Sárga lap: Rubus (20.), Mehmedagic (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik