Foci

Dortmund-siker a Bremen ellen

A német labdarúgó-bajnokság listavezetője hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Werder Brement. Szalai nélkül kapott ki a Mainz.

Klubrekordot jelentő, húsz bajnoki mérkőzés óta veretlen a Borussia Dortmund együttese a Bundesligában, miután a 26. fordulóban szombaton a hatodik helyen álló Werder Bremen csapatát is sikerült legyőzniük saját közönségük előtt.

Mindössze a 8. percig kellett várni a meccs első és egyetlen góljára, a 23. születésnapját ünneplő Kagawa volt eredményes. Ekkor kevesen gondolták volna, hogy nem születik több találat a meccsen, de a Dortmund nem tudta növelni az előnyét, pedig jobban játszottak ellenfelüknél.

A Bremen csak az utolsó félórában próbálkozott komolyabban a gólszerzéssel, de nem jártak sikerrel. A Dortmund 1-0-ra nyert, így javítani tudott az előző körben az Augsburg otthonában elért gólnélküli döntetlen után, előnyük jelenleg nyolc pont a Bayern München előtt, de a bajorok csak szombaton kora este kezdik mérkőzésüket a Hertha otthonában.

Nem hibázott a Dortmund:

A Mainz az elmúlt héten kiállított Szalai Ádám nélkül vette fel a küzdelmet Augsburgban, és a magyar támadó nélkül nem tudtak ponttal távozni. A vezetést ugyan a vendégek szerezték meg, de a kiesés elkerüléséért küzdő Augsburg fordított és 2-1-re nyert. Stieber Zoltán ott volt a Mainz kispadján, de nem kapott lehetőséget.

A tabella harmadik helyét elfoglaló Mönchengladbach idegenben nyert rangadót, a Leverkusen otthonában diadalmaskodtak 2-1-re. A győztes gólt Camargo a 88. percben szerezte.

A Hamburg saját közönsége előtt szenvedett kellemetlen, 3-1-es vereséget a kiesőhelyen álló Freiburg ellen, míg a Wolfsburg szintén vendégként diadalmaskodott 3-1-re a Nürnberggel szemben.

Eredmények – Bundesliga, 26. forduló
Borussia Dortmund-Werder Bremen 1-0 (1-0)
Gólszerző: Kagawa (8.)
Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Kiessling (75.), illetve Reus (7.), de Camargo (88.)
FC Augsburg-FSV Mainz 05 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Koo (43.), Langkamp (51.), illetve Allagui (36.)
Hamburger SV-SC Freiburg 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Ilicevic (75.), illetve Flum (20.), Caligiuri (43.), Makiadi (72.)
1. FC Nürnberg-VfL Wolfsburg 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Didavi (9.), illetve Mandzukic (15.), Helmes (24., 53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik