Foci

Jó forma, jó hangulat

A szerdai, győri Magyarország-Bulgária mérkőzés előtt a labdarúgó válogatott Telkiben készül, a barátságos meccshez illő a hangulat is.

Kedélyes beszélgetésbe merültek a magyar labdarúgó válogatott tagjai a Telki Edzőközpontban hétfőn dél körül.

Naná, utoljára tavaly novemberben, a lengyelek elleni poznani Eb-stadionavató meccs idején találkoztak a játékosok a stábbal – meg persze az újságírókkal.

A vb-selejtezősorozat őszi rajtja még jóval odébb van, így különösebb teher nélkül várhatja a csapat a bolgárok elleni győri meccset, többek között a nagy visszatérő Szalai Ádám is.

“Nem hiszem, hogy megelőlegezett bizalom lenne az újbóli meghívó a válogatottba, a Mainzban nyújtott teljesítményemmel érdemeltem ezt ki. A következő lépés, hogy a bolgárok ellen is bizonyítsam, lehet rám számítani. A hosszú válogatottbeli szünet után sem izgulok, jó formában vagyok, szeretnék játszani, jól játszani” – mondta a Mainz magyar csatára.


Dzsudzsák Balázs idei első válogatott meccse és a Dinamo Moszkva színeiben történő bemutatkozása előtt áll.

“Jól sikerült a felkészülésem, éppen idejében csatlakoztam a Dinamóhoz. Jó állapotban érzem magam, remélem, jó meccset játszunk Bulgária ellen. Mivel elég ritkán tud összejönni a válogatott, egy barátságos mérkőzés is rengeteget számít” – vélte Dzsudzsák, és ezt a véleményét osztotta Juhász Roland is, aki szerint ezen a szinten nem okozhat gondot az, hogy ritkán találkozik a válogatott.


Juhász Roland is jó formában érkezett haza

Németh Krisztián győztes gólt szerzett az RKC Waalwijk színeiben, ezért és a rendeződött helyzete miatt is optimista.

“Ez egy kis csapat, nincs akkora figyelem és nyomás rajtunk, újra fel tudom építeni magam – így Németh, aki a nyilatkozók közül egyedüliként a vb-selejtezővel kapcsolatban jósolt egy nem akármilyet. – A csoportunk nehéz, Hollandia az esélyes. A második helyre azonban szerintem odaérhetünk”.


Németh Krisztián nem véletlenül ilyen vidám

Koman Vladimirral is nagyot fordult a világ a legutóbbi válogatott meccs óta. Akkor még a mélyrepülésben lévő Sampdoria szurkolói fenyegették őt is, és nagyon elkívánkozott Genovából.

A kívánság teljesült, a jelenleg a francia másodosztályban szereplő AS Monacóhoz igazolt, és nem bánta meg.

“Össze sem lehet hasonlítani a két csapatot, a szurkolókat és a két országot. Bár jelenleg átmeneti még az állapot, velem együtt nyolc új játékos érkezett, előbb-utóbb összecsiszolódunk. Én három meccsből háromszor voltam kezdő, az utolsót ráadásul már sikerült megnyernünk. Ha esetleg nem is vagyok teljesen csúcsformában, jól alakulnak a dolgok. A legfontosabb, hogy rendszeresen tudok játszani” – mondta Koman.


Koman Vladimir még emésztgeti a közelmúltat, a jövő viszont biztató

Egervári Sándor szövetségi kapitány is éppen azt emelte ki, hogy a téli csapatváltásokkal javulhat egyesek meccshiánya.


A szövetségi kapitány örül, hogy több, volt klubjában mellőzött játékosa is rendszeresen játszik új csapatában

“Örülök, hogy az átigazolások után az érintettek több lehetőséget kapnak a klubjaikban. Megbecsüljük a mostani összetartást és a bolgárok elleni meccset. Kicsit vissza is megyünk majd az időben, a lengyelek elleni mérkőzés tapasztalatait is kibeszéljük, de előre is nézünk, hiszen ha lassan is, de egyre közelebb kerülünk a vb-selejtezőkhöz.” – nyilatkozta Egervári, aki részletesebben is kifejtette, milyen gondolatok járnak a fejében.

Egervári: Fejlődni kell
“Nyitott kerettel dolgozunk, be lehet kerülni a csapatba, ugyanakkor az állandóságra kell törekedünk. A gárda egy része már összecsiszolódott, így a felkészülési meccseken elsősorban ők kapnak majd lehetőséget” – mondta Egervári.
“Ha visszanézünk, akkor nem lehetünk elégedetlenek, persze elégedettek sem, hiszen az Európa-bajnoki selejtezőkön nem sikerült elérnünk azt az álmot, hogy odaérjünk a pótselejtezőt érő második helyre. Sajnos a nemzetközi szövetség nem kényeztet el bennünket, ugyanis a mostani meccs után csak júniusban találkozunk legközelebb, így három hónap telik el összetartás nélkül. Ugyanakkor remélem, hogy ez a négy meccs közelebb hozza majd egymáshoz a játékosokat.”
A szövetségi kapitámny hozzátette: egyelőre nincs mindenki tökéletes állapotban, néhányan – mint például Dzsudzsák Balázs, Priskin Tamás vagy Korcsmár Zsolt – még el sem kezdte a bajnokságot, így a bolgárok elleni összecsapáson leginkább a csapategységben – ezzel együtt pedig a győzelemben – bízik.
A kapitány beszélt hosszabb távú terveiről is:
“Ahhoz, hogy eredményesek legyünk egy olyan világbajnoki selejtezőcsoportban, mint a miénk, mindenben fejlődnünk kell majd. Egyénileg, a külföldön játszóknak játéklehetőségben és összeszokottságban. Több olyan játékos van nálunk, akik 10-12 válogatott mérkőzésen léptek eddig pályára, ez nem igazán optimális. Igazi rutinos csapatról akkor beszélhetnénk, ha ezek a futballisták 30-40 találkozón játszottak volna már együtt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik