Foci

A Vezúv mellett teljesedik be Villas-Boas sorsa?

A lassan már mindenki által előre leváltott Chelsea-tréner csapata kedden a Napoli otthonában játszik a BL nyolcaddöntőjében.

Andre Villas-Boas az utolsó utáni utáni esélyével élhet, ha a Kékek túljutnak a veszélyes nápolyi csapaton.

Persze a Chelsea esetleges nyolc közé kerülése sem garancia arra, hogy Abramovics megkíméli tekintélyét vesztett edzőjét – ha viszont a londoniak elbuknak az olaszok ellen, szinte biztos a menesztése.

A portugál menedzser azonban hiába van padlóközelben, onnan akar visszarugaszkodni a csúcsra.

“Meg akarom szégyeníteni a kritikusokat, és nem csak a Napolin akarunk túljutni, hanem mindenki máson is, aki az utunkba kerül, és végül megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Persze a sikerünk attól is függ, hogy ha bejutunk a negyeddöntőbe, kit kapunk ellenfélként” – jósolt vitézül AVB, aki azért nem gondolja, hogy a Chelsea hirtelen magára találva simán kiejti a Napolit.

“A Napoli erős csapat, nem véletlenül lett továbbjutó egy olyan csoportból, ahonnan kipottyant a Manchester City és a Villareal. Cavani zseniális, de Hamsík és Lavezzi is remek, nem beszélve a mentális erejükről. Ettől persze még van esélyünk” – mondta Villas-Boas, aki abban reménykedik, hogy az Angliában mostanában csak vergődő Chelsea játékosai a BL-ben megtáltosodnak.

A portugál edző bízik benne, hogy John Terry rakoncátlankodó térde rendbejön. Mivel az ő kiválása óriási veszteség lenne, Villas-Boas az utolsó pillanatig kivár a döntéssel.

A nápolyi BL-sajtótájékoztatón Cavani visszafogottan arról beszélt, hogy kedden este bármi megtörténhet majd.

Az előjelek a Chelsea-drukkerek szemével nézve cseppet sem biztatóak, csapatuk a hétvégén csak 1-1-re tudta menteni a Birmingham City elleni FA-kupa meccset. Ezzel szemben a Napoli Firenzében tudott nyerni 3-0-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik