Foci

Rooney döntötte el a manchesteri rangadót

Az FA-kupa 3. fordulójában a címvédő Manchester City hazai pályán 3-2-re kapott ki a Unitedtől. A City a 12. perctől tíz emberrel játszott.

Egy ínyenceknek való összecsapással kezdődött a vasárnap Angliában, ugyanis az FA-kupa harmadik fordulójában megmérkőzött egy mással a két manchesteri rivális, a City a Unitedet fogadta kora délután. Hazai dominancia jellemezte az első perceket, majd némiképp váratlanul a Vörös Ördögök szereztek vezetést, Wayne Rooney fejelt tanítani való módon a léc alá.

A 12. percben már emberhátrányban is volt Roberto Mancini legénysége, Vincent Kompany utolsó emberként szerelte a kilépő Nanit, a játékvezető azonban a sípjába fújt és egyből piros lapot mutatott fel a védőnek – ugyan a labdát találta el a játékos, minden bizonnyal azért állították ki, mert páros lábbal csúszott oda. Szinte azonnal egyenlíthetett volna a City, Kun Agüero távoli, életerős lökete után Lindegaardnak kellett bravúrral védenie.

Tovább támadott a vendéglátó, az újabb találatot azonban megint csak a United szállította, Danny Welbeck akrobatikus mozdulattal talált be. A fiatal támadó a játékrész hajrájában még egy büntetőt is kiharcolt, Rooney ugyan kihagyta a tizenegyest, azonban a kipattanót befejelte, így már a félidőben 3-0-ra mentek a vendégek.

A második felvonás elején joggal bízhattunk benne, hogy akár még izgalmas is lehet a második negyvenöt perc, ugyanis nem sokkal az újrakezdés után Kolarov tanári módon tekert a hálóba egy szabadrúgást, Lindegaardnak nem sok esélye volt. A folytatásban aaz emberelőnyben játszó United volt mezőnyfölényben, ám a 64. percben jött Agüero, első lövését még fogta a kapus, azonban a kipattanónál ő kapcsolt a leggyorsabban és 2-3-ra módosította az állást – idő közben pályára lépett az a Paul Scholes is, aki a nyáron visszavonult, ám a szezon további részére visszatért a Unitedbe.

A címvédő a továbbiakban leginkább a védekezésre és a kontrákra koncentrált, Sir Alex Ferguson legénysége pedig érthetően lassította a játékot. A hajrába érve a hazai drukkerek Jones kezezésnek tűnő mentése miatt bosszankodhattak, tizenegyes helyett csak szöglettel jöhettek kedvenceik.

A találkozó összefoglalója:


M-M footyroom.com by footyroom

A Manchester Cityben végül nem volt meg az a plusz, amivel a gárda döntetlenre hozhatta volna a mérkőzést – igaz Lindegaardnak akadt védeni valója az utolsó percekben is -, így a címvédő már a harmadik fordulóban kiesett a patinás sorozatból, a Manchester United jutott tovább az FA-kupában.

Eredmény – FA-kupa, 3. forduló
Manchester City – Manchester United 2-3 (0-3)
Gólszerzők: Kolarov (48.), Agüero (64.) illetve Rooney (10., 39.), Welbeck (30.)
Piros lap: Kompany (12.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik