Foci

Kilenc góllal nyert a Barca

Pep Guardiola csapata hazai pályán nagyon megszórta harmadosztályú ellenfelét a labdarúgó Spanyol Kupában.

A Valencia csütörtök esti továbbjutása után már csak egy kiadó hely volt a Király Kupa legjobb 16 csapata között, de gyakorlatilag senkinek sem lehetett kétsége afelől, hogy a Barcelona gond nélkül lép majd túl a harmadosztályú L’Hospitalet együttesén.

A friss klubvilágbajnok Barca a Pinto – Puyol, Piqué, Fontás – Busquets, Xavi, Thiago, Iniesta – Pedro, Fabrégas, Cuenca összeállítású csapattal kezdte a meccset, Pep Guardiola tehát néhány kulcsjátékosával is számolt.

Az első mérkőzésen a gránátvörös-kékek idegenben 1-0-ra nyertek, hazai pályán azonban nem kímélték szintén katalán ellenfelüket.

A vezetést a 12. percben Pedro büntetőjével szerezték meg a hazaiak, majd Iniesta és Thiago is eredményes volt. Kicsit lelombozta a Barca szurkolóit, hogy Iniestát sérülés miatt le kellett cserélni (mint később kiderült, a világbajnok középpályás legalább két hétre harcképtelenné vált), de a gálázásnak ettől még nem szakadt vége, hiszen a szünet előtt Xavi, majd a helyére beálló Tello is bevette a L’Hospitalet kapuját.

A második félidőben sem tudták megállítani a vendégek a Barca-hengert, a bajnoki címvédő újabb négy gólt rámolt be, és végül 9-0-ra nyerte az összecsapást, magabiztosan bejutva a nyolcaddöntőbe. Amióta Guardiola ül a Barcelona kispadján, ez volt a legnagyobb különbségű győzelme az együttesenk.

Kilenc gól a Barcától:


Eredmény – spanyol Király Kupa, legjobb 16 közé jutásért
Barcelona – L’Hospitalet 9-0 (5-0)
Gólszerzők: Pedro (12. – tizenegyesből), Iniesta (19.), Thiago (23., 55. – a másodikat tizenegyesből)), Xavi (36.), Tello (43., 64.), Cuenca (49., 81.),

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik