Foci

Di Natale továbblőtte az Udinesét az Európa Ligában

Az Udinese hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Celtickel az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában és ott lesz a legjobb 32 együttes között.

A G csoportban az már korábban biztossá vált, hogy a Metalist Harkiv végez a négyes élén. Az AZ Alkmaar ezt próbálta kiharcolni, ugyanis akár már egy hazai pályán kicsikart döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutáshoz a hollandoknak. A vendégek szereztek vezetést a 37. percben, erre a vendéglátók postafordultával válaszoltak, pár másodperccel a középkezdés után Maher egalizált. A két fél végül kihúzta 1-1-el a lefújásig és mivel az AZ és a Wien egymás elleni mérlege kioltotta egymást, a jobb gólkülönbséggel bíró hollandok jutottak tovább.

A kvartett másik mérkőzésén az Austria Wien így hiába győzte magabiztosan a mindössze egy döntetlenig jutó Malmőt, az osztrákoknak véget ért erre a szezonra az európai kupakaland.

A H csoportban a Birmingham Citynek saját győzelme mellett az is kellett, hogy a Club Brugge kikapjon otthon a Bragától. Az angolok le is győzték a Maribort, ám a belga és a tíz emberrel küzdő portugál fél egy baráti döntetlennel, kéz a kézben sétált be a legjobb 32 közé.

Az I csoportban az Atlético Madrid már korábban bebiztosította első helyét, majd a Matracosoknak az sem okozott gondot, hogy az első félidő hajrájában négy perc alatt kettőt vágva a sereghajtó Rennest is legyőzzék. A vége 3-1 lett.

Az Európa Liga egyenes kieséses szakaszába jutott csapatok
Manchester City (angol, Bajnokok Ligájából), Trabzonspor (török, BL), Manchester United (angol, BL), Ajax Amsterdam (holland, BL), Valencia (spanyol, BL), Olimpiakosz (görög, BL), FC Porto (portugál, BL), Viktoria Plzen (cseh, BL), FC Schalke 04 (német), Steaua Bucuresti (román), Twente (holland), Wisla Krakow (lengyel), Anderlecht (belga), Lokomotiv Moszkva (orosz), Sporting Lisboa (portugál), SS Lazio (olasz), Besiktas (török), Stoke City (angol), Athletic Bilbao (spanyol), Salzburg (osztrák), PAOK (görög), Rubin Kazany (orosz), Standard Liege (belga), Hannover 96 (német), PSV Eindhoven (holland), Legia Warszawa (lengyel), Metaliszt Harkiv (ukrán), Braga (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Udinese (olasz), FC Bruges (belga), AZ Alkmaar (holland)

Mindeközben az izgalmasabb mérkőzésre Olaszországban került sor, ahol az Udinese a Celticet fogadta. Az itáliai gárdának egy iksz is bőven megfelelt, a skótok azonban három pontért jöttek, ennek megfelelően szűk fél óra alatt vezetést szereztek. Az első felvonás vége felé aztán a veterán lesipuskás, Antonio Di Natale egalizált. A találkozó hajrájában közel járt a továbbjutáshoz a Celtic, ám Cha Du-Ri fejese a kapufáról Handanovic kapus hátára pattant, majd a portás megfogta a kapu felé guruló játékszert. Mivel több találat már nem született (ehhez Foster kapus két brutálisan nagy bravúrja kellett Di Nataléval szemben), az Udinese ment tovább a 32-be.

A játéknap többi eredményéről IDE kattintva olvashatsz.

Eredmények – Európa Liga, 6. (utolsó) forduló
G csoport:
AZ Alkmaar (holland) – Metaliszt Harkiv (ukrán) 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Maher (37.) illetve Devic (37.)

Austria Wien (osztrák) – Malmö (svéd) 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Liendl (62.), Barazite (80.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Metaliszt Harkiv 14 pont, 2. (és továbbjutott) AZ Alkmaar 8 (10-7), 3. Austria Wien 8 (10-11), 4. Malmö 1

H csoport:

FC Bruges (belga) – Braga (portugál) 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Vleminckx (50.), illetve Ewerton (65.)
Piros lap: Elderson (16., Braga)

Birmingham City (angol) – NK Maribor (szlovén) 1-0 (1-0)
Gólszerző: Rooney (24.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) FC Bruges 11 pont, 2. (és továbbjutott) Braga 11, 3. Birmingham City 10, 4. NK Maribor 1

I csoport:

Udinese (olasz) – Celtic Glasgow (skót) 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Di Natale (45.), illetve Hooper (29.)

Atlético Madrid (spanyol) – Rennes (francia) 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Falcao (38., 11-esből), Dominguez (42.), Turan (79.), illetve Mandjeck (86.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Atlético Madrid 13 pont, 2. (és továbbjutott) Udinese 9, 3. Celtic Glasgow 6, 4. Rennes 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik