Foci

Xavi szerint fordulóponthoz érkezhet a Barca

A Barcelona világbajnok futballistája úgy véli, bármi megtörténhet a Real Madrid elleni bajnoki rangadón.

Szombaton ismét egymásnak feszül a két spanyol gigász, a listavezető Real Madrid otthonába látogat az ősi rivális Barcelona csapata.

Xavi Hernández, a címvédő Barca csapatkapitánya szerint a meccs végkimenetelének szempontjából fordulóponthoz érkezhet csapata.

„Az El Clásicón nem számít, hogy a tabellán milyen pozíciót foglalnak el a csapatok, bármi megtörténhet. Remélem nyílt játékot, férfias küzdelmet fog hozni a mérkőzés, és kiderül, hogy milyen potenciálok rejlenek mindkét csapatban. A Bernabéuban mindig különleges érzés nyerni, főleg ebben a bajnokságban lenne az, fordulópontot jelentene számunkra.”

A spanyol világbajnok középpályás kitért arra, mivel nehezíthetik meg José Mourinho csapatának a dolgát: „A Milan elleni BL-mérkőzésen három középső védővel játszottunk, nagyon jól kidolgoztuk már ezt a rendszert, aminek az a legnagyobb előnye, hogy ha nálunk van a labda, megadja a fölényünket a középpályán.”

A katalánok az El Clásico után utaznak Japánba, a klubvilágbajnokságra, ahol a Libertadores-kupát elhódító brazil Santos lehet a legnagyobb ellenfelük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik