Foci

A Chelsea idegenben verte a Newcastle-t

Hiába a holland kapus, Krul remek játéka, a Szarkák kikaptak az angol labdarúgó-bajnokság szombat délutáni mérkőzésén.

Rangadót rendeztek az angol bajnokságban, miután a tabella negyedik helyén álló Newcastle az ötödik helyezett Chelsea-t fogadta. A játék aztán igazolta is az előzetes várakozásokat.

Mike Dean játékvezető rögtön a 13. percben büntetőt ítélt a londoniaknak, Lampard azonban kihagyta a 11-est. A kihagyott helyzetek meccse volt ez a későbbiekben is, először Sturridge lőtt kapufát, majd Demba Ba hibázott nagy helyzetben, hogy aztán Mata passza után Drogba a 38. percben egy erős, jól helyezett fejessel megszerezze a vezetést a Chelsea-nek.

A fordulás után fölényben játszott a fekete-fehér együttes, de nem sikerült betalálniuk. A 81. percben álltak a Szarkák a legközelebb a gólhoz, miután Sammy Ameobi bődületes kapufát lőtt (volt már a hazaiaknak korábban két másik is).

A Newcastle-ben Krul remekül védett az egész meccsen, de a 88. percben tehetetlen volt, hiszen egy kontratámadás után Fernando Torres passza után Kalou bebiztosította a győzelmet.

A végén aztán jött a splusszpoén, a bajnokságban 7. alkalommal betaláló Sturridge úgy lőtt Krul kapujába, hogy akkor Steven Taylor sérülése miatt már csak 10 emberrel volt pályán a hazai együttes.

A Kékek győzelmükkel megelőzték a Szarkákat.

Eredmény – Premier League, 14. forduló
Newcastle United – Chelsea 0-3 (0-1)
gólszerzők: Drogba (38.), Kalou (88.), Sturridge (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik