Foci

Fradi-Újpest – használati utasítás

Újpesten részletes információkkal látják el szurkolóikat biztonságos ferencvárosi kalandjuk érdekében.

Az Újpest igyekszik segíteni szurkolóit az oda- és visszajutásban, illetve az Üllői úti miheztartással kapcsolatban.

Az Újpesti-szurkolók múlt hét pénteken gyakorlatilag egy nap alatt elkapkodták a vendégszektorba érvényes belépőket. A mérkőzés előtt nem nyit ki a vendégpénztár az Albert Stadionban, mivel az előzetesen kiadott 1285 vendégjegy elkelt.

A lila-fehér szurkolókat arra kérik, hogy a már megszokott módon, különmetróval utazzanak. A találkozó az Újpest-Városkapu megállóban (az Árpád út felőli bejáratnál) lesz 13:00 órakor, a szerelvény körülbelül 13:20-perckor indul az Üllői út felé, és kb. 13:45 órára érkezik meg a népligeti megállóba.

“Kérjük szurkolóinkat, legyenek tekintettel arra, hogy a szerelvények zsúfoltak lesznek, és a metró a Népliget megállóig nem áll meg. Kérjük drukkereinket arra is, hogy ügyeljenek a metrószerelvény állapotára. A tüzetes ruházatvizsgálással járó beléptetés a tervek szerint mintegy 40 percen keresztül tart. A metróaluljáróban előzetes ellenőrzésre kerül sor” – tájékoztat az ujpestfc.hu.

Az FTC tájékoztatása szerint a beléptetések során fokozottan ellenőrzik majd a belépőjegyeken található UV-kódot, és kiszűrik a hamisított vagy tavalyi belépőket.

Az előzetes tervek szerint az Újpest-szurkolók kiléptetésére csak a Ferencváros-szurkolók kiléptetése után kerül sor, ez azonban a mérkőzés eredményének alakulásától függően változhat.

Újpesten és a népligeti metróállomáson a biztosítást a kerületi rendőrség végzi, ám – miután a mérkőzés a biztosítás szempontjából kiemelt kockázatú – az Újpest FC saját biztonsági szolgálata is jelen lesz, amely az elmúlt évekhez hasonlóan az Üllői útra is elkíséri szurkolóinkat. A vendégszektorban is lesz rendőri biztosítás.

Az FTC közölte, hogy azokat az Újpest-szurkolókat, akik a hazai szektorokba vásárolnak belépőt és kihívóan, provokálóan fejezik ki klubszimpátiájukat, kivezettetik a lelátóról.

A vendéglátók, akik így “Fradikáztak” 2010 tavaszán:

Az Újpest felhívás a szurkolókhoz

Kérjük szurkolóinkat, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatunkat, tartózkodjanak a rasszista és antiszemita megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben klubunk komoly büntetést kaphat a Magyar Labdarúgó-szövetségtől.

Akinél pirotechnikai eszközt, tiltott önkényuralmi jelképet, pályarendet sértő eszközt (pl.: szúró-, vágóeszköz) találnak, nem léphet a létesítmény területére. Ez a szigorú intézkedés fokozottan vonatkozik az ittas egyénekre, akik még érvényes jegy birtokában sem léphetnek be a stadionba!

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésen továbbra is csak az engedélyezett transzparensek használhatóak. Miután az újpesti transzparensek, drapériák engedélyeztetése folyamatos, kérjük szurkolóinkat, vigyék magukkal a korábbi engedélyeket is.

Újpest FC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik