Foci

Megint kicentizte a Tottenham, kilenc emberrel ikszelt a PSG

A labdarúgó Európa Liga harmadik csoportkörében ismét győzni tudott a Tottenham, de nyert a PAOK és a PSV is.

Az A-csoport listavezetője ellen lépett pályára a szintén négypontos Tottenham Hotspur a második számú európai kupasorozatban, méghozzá egy hazai hangolódásként lejátszott, Newcastle elleni idegenbeli 2:2 után.

A tatár Rubin Kazany nem adta meg könnyen magát, olyannyira, hogy a londoniak csak egy pontrúgásból tudták bevenni a vendégek kapuját. Az viszont egy nagyon szép gól volt, Pavljucenko 23 méterről bombagólt lőtt.

Pavljucenko nagyon eltalálta a labdát:

A csoport másik találkozóján a PAOK Szaloniki 2:1.re legyőzte a remekül kezdő, de első csoportszereplését csak alkalmi bravúrokkal színesítő Shamrock Rovers csapatát.

Még veretlen volt két kör után a Hannover a B-csoportban, és ez csütörtök este után is így lesz. Kétszer is vezetett a német együttes a Köbenhavn ellen, de a dánok mindkétszer egyenlítettek, második alkalommal a 90. percben.

Vért izzadt a PSV a C-csoportban, hiszen Wijnaldum a 70. percben csak büntető révén talált be a Hapoel-Tel Aviv otthonában. A csoportban szintén idegenben nyert a Legia Varsó. Éppen ez a két gárda állt a csoport élén a forduló előtt, igaz, a Rapid Bukarest eddig csak rosszabb gólkülönbségével szorult a harmadik helyre 3 pontjával. Eddig.

A D-csoportban két nyeretlen csapat, vagyis a Zürich és a Lazio találkozott Svájcban. A hazai publikum kiegyenlített meccset, valamint egy gyors gólváltást láthatott az első félidőben, ugyanis hiába szerezte meg Sculli révén a vezetést a római gárda, a vendéglátók postafordultával válaszoltak Nikcinek köszönhetően. A második felvonásban a sok fault közé pár helyzet is becsúszott, a döntés azonban nem akart megszületni, maradt az 1-1-es döntetlen.

A kvartett élén álló Sporting Club Portugal hazai pályán fogadta az eddig két döntetlennel álló Vasluit, a románoknak azonban ezúttal nem termett babér, ugyanis a luzitán gárda lefocizta ellenfelét a pályáról. A vendégek a 38. perctől kezdve tíz emberrel játszottak, a meccs egésze alatt pedig egyszer sem próbálkoztak lövés nélkül. A hazai mindeközben futószalagon szállították a helyzeteket, ezek közül kettő be is akadt, ez pedig elegendő volt a hibátlan mérleg megőrzéséhez.

Az E jelű négyesben a Premier League-ben is vitézkedő Stoke City rendesen bekezdett a Maccabi Tel-Aviv ellen, ugyanis a 32. percben már 3-0 volt az állás a hazaiaknak. Az egy-egy gólt és gólpasszt jegyző Jerome-ot ugyanakkor még a szünet előtt kiszórta a spori, ám az izraeliek nem tudtak élni a lehetőséggel: Ziv kiállítása miatt tíz a tíz ellen játszottak a felek szinte végig a második félidőben, a vendégek pedig összességében nem jelentettek nagy veszélyt a hazai kapura, maradt a 3-0.

A Dinamo Kijev a Besiktast fogadta és sokáig úgy tűnt, hogy tűnt, hogy az ukrán és a török gárda osztozik a pontokon, azonban a 94. percben (!) Garmash megszerezte a hazaiak győztes gólját. A Dinamo ezzel első sikerét aratta a főtáblán.

Az F-csoportban a bilbaói közönség jó sokáig bosszankodhatott kedvenceik produkciója láttán, ugyanis a vendég Salzburg az első félidő harmadik harmadában kétgólos előnybe került, az osztrákok pedig becsülettel őrizték is előnyüket, egészen az utolsó bő húsz percig. Ekkor azonban Sekagya ás Lindgren megmozdulását is szabálytalannak vélte a játékvezető a vendég tizenhatoson belül, a spanyol válogatott Fernando Llorente pedig mindkét büntetőt értékesítette, hat minutum alatt egyenlített az Athletic.

Lindgrent ráadásul kiszórta a játékvezető második sárgával, így már az egy pont megőrzéséért küzdhetett a Salzburg. A döntés végül elmaradt, mindenesetre a Bilbao a sírból jött vissza és a csoport élén maradt.

Mindeközben a Paris Saint Germain hiába játszott sokkal jobban a Slovan Bratislava ellen, a párizsiak nem tudták megszerezni a vezetést, majd a második félidőben azt a szívességet is megtették, hogy kilenc emberre fogyatkoztak. Ennek ellenére a gallok is veszélyeztettek a hajrában, egy érdekes taktikát alkalmazva öt emberrel (plusz a kapus) bekkeltek, majd ha megszerezték a labdát a félpálya magasságában álló három társat próbálták megjátszani.

Az Európa Liga többi mérkőzéséről IDE KATTINTVA olvashatsz. Juhász Roland (Anderlecht) és Szabics Imre (Sturm Graz) összecsapásának eredményét itt megtalálhatod.

Eredmények – Európa Liga, 3. csoportkör
A-csoport:
Tottenham – Rubin Kazany 1:0 (1:0)
gólszerző: Pavljucsenko (31.)
PAOK – Shamrock Rovers 2:1 (1:0)
gólszerzők: Lazar (12.), Vieirinhia (62.), illetve Sheppard (48.)
B-csoport:
Hannover-Köbenhavn 2:2 (1:0)
gólszerzők: Pander (29.), Pinto (81.), illetve N’Doye (67.), Santin (89.)
Standard Liege-Vorskla Poltava 0:0
C-csoport:
Hapoel Tel-Aviv – PSV 0:1 (0:0)
gólszerző: Wijnaldum (70., 11-esből)
Rapid Bukarest – Legia Varsó 0:1 (0:0)
gólszerzők: Radovic (73.)
D-csoport:
Sporting – Vaslui 2:0 (1:0)
gólszerzők: Evaldo (43.), Fernandez (70.)
piros lap: Wesley (38.)
Zürich – Lazio 1:1 (1:1)
gólszerzők: Nikci (23.) illetve Sculli (22.)
E-csoport:
Dinamo Kijev – Besiktas 1:0 (0:0)
gólszerző: Garmash (94.)
Stoke City – Maccabi Tel-Aviv 3:0 (3:0)
gólszerzők: Jones (12.), Jerome (25.), Shotton (32.)
F-csoport:
Athletic Bilbao – Salzburg 2:2 (0:2)
gólszerzők: Llorente (69., 75 – mindkettő 11-esből) illetve Wallner (30.), Leonardo (36.)
piros lap: Lindgren (75.)
Slovan Bratislava – Paris Saint Germain 0:0
piros lap: Chantome (64.), Tiene (80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik