Foci

Anglia nagyon várja a Liverpool-United rangadót

A 18-szoros bajnok Liverpool és a 19-szeres aranyérmes Manchester United csap össze szombaton a Premier League-ben.

Az angol sajtó az elmúlt napokban a mérkőzés kapcsán leginkább csak egy játékossal foglalkozott, mégpedig Wayne Rooneyval.

A Vörös Ördögök támadóját múlt pénteken kiállították a Montenegró elleni Eb-selejtezőn, az európai szövetség pedig három találkozóra szóló eltiltással büntette, ami azt jelenti, hogy nem játszhat a kontinensviadal csoportmérkőzésein.

A brit média szerint Rooney várhatóan a szurkolók első számú célpontja lesz, a szombati rangadón ráadásul amúgy is “hendikeppel” indul, miután a liverpooli születésű támadó a városi rivális Everton játékosa volt.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere amondó, ez a meccs az angol futball csúcstalálkozója, hisz a két legeredményesebb angol csapatról van szó:

“Elképzelhető, hogy a következő években sok minden változik a City miatt Manchesterben, de én azután is a Liverpool-United találkozót tartom a szezon meccsének, az igazi derbinek” – így Fergie, aki hozzátette, bár a múltban akadtak fizikai megnyilvánulásokba is torkolló viszályok a két csapat drukkerei között, most ez nem következhet be, a két klub tiszteli egymást, és a tiszteletre a jövőben is szükség van.

Homlokegyenest más stílusban nyilatkozott Kenny Dalglish, a Liverpool menedzsere:

“Sokan azt mondják, ez az év mérkőzése, de szerintem semmiben nem különbözik a többi bajnoki találkozótól. Ezért is három pontot adnak, ha győzöl, azzal a különbséggel, hogy amennyiben mi nyerünk, egy kicsit közelebb férkőzünk a Manchester Unitedhez” – adott előzetest Dalglish, aki a napokban elmondta, mindent megtesz azért, hogy Steven Gerrard (aki visszatérhet sérülése után, Jamie Carragherhez hasonlóan) a klubnál maradjon.

Nem Dalglish volt az első számú jelölt
Érdekes nyilatkozatot tett John W. Henry, a Liverpool tulajdonosa. A mecénás elárulta, nem Kenny Dalglish, a csapat jelenlegi menedzsere volt az első számú jelöltjük a vezetőedzői posztra.
Fiatalabb trénerben gondolkodtak, mert hosszú távra szerettek volna tervezni, több évre előre. Dalglish a tavalyi szezon közepén vette át a Pool irnyítását, miután a Fulhamtől érkező Roy Hodgson nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Henry hozzátette, később egyértelművé vált, hogy a klub ikonja maradjon a kispadon.

Kemény kilencven perc vár a másik veretlen manchesteri alakulatra is, a City az Aston Villát látja vendégül. A Chelsea ezúttal az Evertont fogadja, míg a negyedik helyen álló Newcastle United a hatodik Tottenham Hotspur ellen lép pályára.

Gera Zoltán és Fülöp Márton csapata, a West Bromwich Albion a Wolverhampton Wanderers együttesével találkozik.

Premier League, 8. forduló
Szombat:
Liverpool – Manchester United 13 óra 45 perc
Manchester City – Aston Villa 16 óra
Norwich City – Swansea City 16 óra
Queens Park Rangers – Blackburn Rovers 16 óra
Stoke City – Fulham 16 óra
Wigan Athletic – Bolton Wanderers 16 óra
Chelsea – Everton 18 óra 30 perc
Vasárnap:
West Bromwich Albion – Wolverhampton Wanderers 13 óra
Arsenal – Sunderland 14 óra 30 perc
Newcastle United – Tottenham Hotspur 17 óra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik