Foci

Megbüntették a mutogató Tottit

A Lazio szurkolóit hergelő római csapatkapitányt húszezer euróra büntette az olasz labdarúgó liga.

A Lega Calcio képviseletében Gianpaolo Tosel bíró húszezer euróra büntette a magáról megfeledkező támadó középpályást annak ellenére, hogy a labdarúgó jelezte, esze ágában sem volt a rivális drukkerek hergelése. Totti szavait alátámasztja, hogy a déli karéjban helyet foglaló Roma-ultrák felé fordult az ominózus pillanatban.

„A mozdulattal saját híveinket szerettem volna feltüzelni, örültem, hisz nyertünk. Nem a Lazio szurkolóival vagy játékosaival foglalkoztam” – magyarázkodott Totti a Corriere dello Sportnak, tény viszont, hogy a játékos mozdulata minden volt, csak „pacifista” nem..

A liga nyílván számításba vette az „enyhítő körülményeket”, hisz a futballistát – ellentétben a kiállított, s ennek nyomán két fordulótól eltanácsolt Cristian Ledesmával – nem tiltották el.
„A Roma játékosa, Francesco Totti 20 ezer eurós büntetést kapott, amiért közvetetten provokálta az ellenfelet, egyben rossz színben tüntette fel a szövetséget is.” – állt a liga közleményében.

A találkozót követő szurkolói atrocitások miatt a Romát és a Laziót is 40-40 ezer euró befizetésére kötelezték, viszont a lefújás után Perrottát bántalmazó román Stefan Radu megúszta szankció nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik