Sport

Hangáék nagyon elverték a spanyol bajnokot

Finoman szólva is hullámzóan teljesít ebben a szezonban a Barcelona kosárlabdacsapata. Múlt héten például idegenben győzték le a Real Madridot a spanyol bajnokságban, pár napja aztán 26 pontos előnyből kaptak ki a svéd Bambergtől az Euroligában.

Pénteken ismét a legerősebb európai kupasorozatban játszott Hanga Ádám csapata, az ellenfél pedig az előző szezon spanyol bajnoka, a Valencia volt, amely szintén nem túl acélos eddig az Euroligában. A Barca már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, az első negyedet 24-18-ra nyerték, de a győzelmet a második tíz percben alapozták meg, amikor 12 ponttal jobbak voltak riválisuknál. A félidőben már 50-32-re vezettek, a Valenciának innen már nem volt visszaút, a Barcelona nagyon simán nyert 89-71-re.

Ez amúgy nyolc meccs alatt még csak a harmadik győzelme volt a Barcelonának az Euroliga alapszakaszában, amivel csak a tizedik helyen állnak.

Hangáék győzelme:

Hanga Ádám ezúttal kevesebbet játszott, alig több, mint 15 percet töltött a parketten. Ezalatt szerzett három pontot, kiosztott öt gólpasszt, volt két lepattanója, egy labdaszerzése és egy blokkja is, azaz sokoldalúságát ismét megmutatta.

Eredmény – Euroliga, 8. forduló

Barcelona Lassa – Valencia Basket 89-71

Fotó: Europress/AFP/Oscar Gonzalez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik