Sport

Átalakul a kézilabda Bajnokok Ligája

Az Európa Kézilabda Szövetség (EHF) 2020-tól megújítja és átszervezi a női és a férfi kupasorozatokat. A hivatalos bejelentés szerint a férfiaknál

a Bajnokok Ligáját egy 12 csapatos elitliga váltja fel (nyolc bajnok mellé kerül még négy topklub), mindenki játszik mindenkivel oda-visszavágót, ezt követően a legjobb nyolc negyeddöntőt vív, és ugyanúgy final fourral zárul a sorozat.

Ez a rendszer esetleg a későbbiekben 16 csapatossá bővülhetne.

A második számú európai kupasorozat az Európai Kézilabda Liga lenne, amelyben négy csoportban 6-6 csapat szerepel majd, csoportonként a legjobb négy jut be a nyolcaddöntőbe, onnan pedig egyenes kiesés során alakul ki a final four mezőnye. Az eddigi Challenge-kupa marad, de EHF-kupa néven egyenes kieséses rendszerben zajlik.

A nőknél a Bajnokok Ligáját 16 csapat alkotja, két nyolcas csoportból a legjobb négy jut tovább a negyeddöntőbe, és onnan a négy győztes alkotja majd a final four mezőnyét.

A második vonalat itt is az Európai Kézilabda Liga jelenti, amely a jelenlegi EHF-kupa lebonyolítását veszi át: három selejtezőkör után négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek, csoportonként az első kettő jut a negyeddöntőbe, majd jön az elődöntő és a finálé (final four nélkül, a hagyományos kuparendszer szerint).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik