Sport

Amíg mi aludtunk, megkötötték az NBA-nyár legfelkavaróbb üzletét

Kyrie Irving július közepén meglepetésre jelezte az idei nagydöntős, tavalyi bajnok Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapatának vezetői felé, hogy

cseréljék el, mert nem szeretne tovább LeBron Jamesszel játszani.

Ez eléggé felkavarta az amúgy csendes átigazolási piacot, a nagy őrület már lement, épp mindenki azt számolgatta, mikor kezdődik már az új szezon. Röpködtek az Irvingért összerakott csomagok ide-oda, de semmi komoly nem volt a láthatáron egészen keddig. Akkor a tengerentúli lapok sorra hozták le, hogy a Cavs és a Boston Celtics között elég komolyak a tárgyalások, amely Irving mellett egy másik irányító, az élete szezonját (meccsenként 28,9 pontot és 5.9 asszisztot) hozó Isaiah Thomas köré épülne.

Hajnalban aztán a Yahoo! Megírta: végbement az üzlet.

A Cavs elég jól járt, mert egy elvágyódó játékosért kapott egy egész jó irányítót (bár Irving és Thomas védekezése között hatalmas különbség van előbbi javára), egy hasznos kiscsatárt, Jae Crowdert és a 213 centis horvát center, Ante Zizic játékjogát. És, ami a legértékesebb, egy jövő elsőkörös draftjogot.

Más kérdés, hogy ez meghatja-e LeBron Jamest, aki jövő nyáron kiléphet a szerződéséből a Cavsnél és a hírek szerint szintén a távozást fontolgatja.

A Bostonra még vár egy kis meló kereterősítés terén, de Irving vezérletével sikerült összerakni egy elég erős kezdőt, amiben az irányító mellett Gordon Hayward, Jaylen Brown, Marcus Morris és Al Horford szerepel még.

Külön érdekessé teszi a cserét, hogy a szezon október 1-i nyitónapján Cleveland-Boston mérkőzést rendeznek.

Nyitókép: Getty Images/Adam Glanzman

Ajánlott videó

Olvasói sztorik