Sport

Phil Taylor fantasztikus teljesítménnyel búcsúzott a profi Darts világától

Phil Taylor (phil taylor, )
Phil Taylor (phil taylor, )

Phil Taylor utolsó darts-tornáján még megmutatta, miért is vált ő a sportág ikonikus játékosává, gyakorlatilag rommá verte az egész mezőnyt.

Az 56 éves játékos pokoli nehéz ágon jutott a fináléba: Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen és Adrian Lewis sem tudta a fénykorát idéző Taylort megállítani a World Matchplay versenysorozatában.

Taylor karrierjében több hullámvölgy is található, ilyen volt édesapja elvesztése 1997-ben, vagy a feleségével való konfliktusa, amelyet nem sokkal később követett egy incidens, amikor két nő zaklatásáért ítélte el a skót bíróság 2011-ben. Saját önéletrajzi könyvében azt írta Taylor, ekkor fontolgatta az öngyilkosságot is és 2014 óta hiányérzete volt teljesítményét illetően.

Ehhez képest vasárnap régi pompájában tündökölt a bajnok, aki a fináléban gyorsan elvette Peter Wright kezdését az elején, és ezt masszívan tartotta. A harmadik szakasz végére már egész szép előnye volt, 9–6-ra vezetett. Az egész tornán a meccsek második félidejében remeklő angol esélyt sem adott skót ellenfelének, megnyerte a szünet utáni első három leget, végül 18-8-ra nyerte a döntőt.


Méltó módon búcsúzott a darts koronázott királya a sportágtól, valahogy így néz ki egy tökéletes visszavonulás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik