Sport

Belehúztak a magyarok Wimbledonban

Wimbledon (wimbledon, )
Wimbledon (wimbledon, )

A hétfőn kezdődő wimbledoni Grand Slam-tornán pénteken készítették el a sorsolást, de egyik magyar játékosnak sem volt szerencséje.

A nőknél Babos Tímea ellenfele a 26 éves Caroline Wozniacki korábban vezette a világranglistát, jelenleg a hatodik helyen áll – a magyar lány pocsék szezont futva mindössze a 42. A dán teniszezőnő 25 WTA-versenyt nyert egyesben, 2009-ben és 2014-ben döntős volt a US Openen. Wimbledonban 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben, 2014-ben és 2015-ben is bejutott a 16 közé, tavaly viszont az első fordulóban kikapott az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen. Wozniacki idén döntős volt Dohában, Dubajban és Miamiban, az Australian Openen a 3. fordulóig, a Roland Garroson pedig a negyeddöntőig jutott. Jelenleg éppen elődöntőt játszik Eastbourne-ben.

A férfiaknál Fucsovics Márton is kőkemény feladat előtt áll. A múlt héten tornát nyerő, és ezzel wimbledoni szabadkártyához jutó Fucsovics Márton ellenfele a 34 éves luxemburgi Gilles Müller lesz a 64 közé jutásért. Müller jelenleg a 26. a világranglistán – Fucsovics a 107. -, pályafutása során két tornát nyert, mindkettőt idén, előbb Sydneyben, majd a hollandiai ‘s-Hertogenboschban – utóbbit éppen füvön.

Babos Tímea párosban is érdekelt lesz, a cseh Andrea Hlavackovával negyedik kiemeltként várja a versenyt.

Tavaly a nőknél Serena Williams, a férfiaknál Andy Murray nyert. Előbbi címet védeni biztosan nem fog, miután szülési szabadságon van, utóbbi világelsőként hajthat harmadik wimbledoni címére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik