Sport

Képlékeny a Telekom Veszprém klasszisának jövője

Spanyolországban már kész tényként kezelik, hogy a Telekom Veszprém irányítója, Aron Pálmarsson Barcelonában folytatja. Viszont hiába a spanyol érdeklődés, a magyar csapatnál nem számolnak távozókkal.  Pálmarsson ügyében döntő tényező lehet az új veszprémi edző, Ljubomir Vranjes személye.

Ismét téma a spanyol sportsajtóban Aron Pálmarsson esetleges Barcelonába igazolása. A Mundo Deportivo kis túlzással már biztosra veszi, hogy a 2016-2017-es szezonban 52 BL-gólig jutó izlandi játékos taktikai elképzelései különböznek a Veszprém új edzőjének, Ljubomir Vranjes stílusától, és ez akár szakításhoz (Pálmarsson távozásához) vezethet. A Nemzeti Sport csütörtöki lapszámában viszont felidézi, hogy az irányító körül már télen is hasonló történetek, félinformációk keringtek, amelyeket a magyar csapat akkor azonnal cáfolt.

Amikor 15 évesen az első interjúmat adtam, azt mondtam, életem álma, hogy a Barcelonában játszhassak. Nagyon sokat jelent, hogy érdeklődnek irántam.

– mondta Palmarsson a barcelonai megkeresésről még 2016 decemberében egy izlandi lapnak.

Az igaz, hogy az izlandi klasszis szerződése 2018-ban lejár és ha nem sikerül addig meghosszabbítani, jövőre ingyen igazolhatóvá válik. A Mundo szerint Pálmarsson távozni szeretne, és ezt már közölte is a vezetőkkel. Hivatalos információ természetesen nincs, viszont az biztos, hogy nincs teljes egyetértés a sajtóban: a katalán lap újságírója szerint Vranjes – és edzői stílusa – nem fekszik az irányítónak, a Nemzeti Sport szerzője viszont éppen azt írja, Lékai Mátéval tökéletesen kiegészítik egymást Veszprémben, régi kieliként pedig pont hogy beleillene az új edző elképzeléseibe.

Névjegy

Aron Pálmarsson 1990. július 19-én született. 2009-ben igazolt a német THW Kielhez, ahonnan 2015-ben ötszörös német bajnokként (2010, 2012, 2013, 2014, 2015) és kétszeres BL-győztesként (2012, 2015) távozott a Veszprémhez. A Bajnokok Ligájában eddig összesen 352 gólt szerzett, ebből két szezon alatt 112-t Veszprémben vállalt.

Június elején az érintett úgy nyilatkozott, hogy e hónap végére biztosan eldől a sorsa, de azt azért bevallotta, több ajánlata is van – köztük jelenlegi csapatától is a jövőre lejáró megállapodásuk meghosszabbítására.

Az izlandi irányító megtartása kulcsfontosságú lenne az új edzővel induló Telekom Veszprém számára. Az utóbbi években mindig csak egy hajszál hiányzott, de ez nem az izlandi irányítón múlt. Ha csak azt vesszük, hogy tavaly a Final Four első mérkőzésén négy, a döntőben hat; idén a Montpellier elleni BL-negyeddöntő két meccsén 13, a Final Four bronzmeccsén pedig nyolc gólt vágott, akkor rögtön világossá válik, mennyire fontos eleme a csapatnak.

Az új szezon kezdete már a nyakunkon van, ezért ha úgy adódik és valóban távozik Pálmarsson, komoly bajba kerül a Veszprém, ugyanis a piacon jelenleg nincs elérhető, hasonló képességű kezdőirányító. A Barcelona viszont rögtön szintet ugrana, hiszen a csapatnál Lasse Andersson személyében egy sérülékeny fiatal játékoson kívül a korosodó világklasszis, Raúl Entrerrios erősíti a katalánokat az irányító posztján – melléjük érkezne egy, a pályája csúcsán járó, fantasztikus kezű izlandi.

Vranjes július 23-án tartja az első edzést Veszprémben, de előtte július 21-én és 22-én elvégzik a kötelező orvosi vizsgálatokat. Most teljes hírzár van Pálmarsson körül. Ha addig nem, akkor úgy is kiderül minden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik