Sport

Ijesztő balesete után elhagyhatta az intenzív osztályt Keszthelyi Vivien

Balesete után Keszthelyi Vivien már Magyarországon készül az Audi TT Kupa következő fordulójára

A hockenheimi szezonnyitóhoz hasonlóan ismét egy szerencsétlen baleset vetett véget Keszthelyi Vivien versenyének az Audi TT Cup elmúlt hévégén rendezett második állomásán, a legendás Nürburgringen. Fabian Vettel – a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel öccse – ütközött olasz riválisával, megpördült és keresztbe csúszott a pályán, Keszthelyi Vivien pedig ugyan próbálta elkerülni az ütközést, az elkerülhetetlennek bizonyult, az ifjabbik Vettel autója pedig így eltalálta a magyar lány Audiját a bal hátsó keréknél, ezért az autó irányíthatatlanul, nagy erővel csapódott be a gumifalba. A verseny ugyan egy rövid biztonsági autós periódus után folytatódhatott, de nem sokkal később egy újabb baleset miatt piros zászlóval véget ért, s a pálya helyreállítása miatt törölték a futamot, pontokat végül nem is osztottak.

Keszthelyi Vivient természetesen a helyszínen azonnal megvizsgálták, majd a pálya melletti kórházba szállították. A kórházban két éjszakát kellett eltöltenie belső szervi sérülése miatt az intenzív osztályon megfigyelés alatt.

Ezután hazautazott, a hátralévő vizsgálatokat már Budapesten végezték és végzik folyamatosan az orvosok.

Keszthelyi Vivien egy darabig biztosan nem ülhet autóba, de reményei szerint így is lesz ideje felkészülni az Audi TT Kupa következő fordulójára, amelyet június 30. és július 2. között rendeznek a németországi Norisringen.

Ezt az eseményt azonban megelőzi június 16. és 18. között a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéje, amelyen a szurkolók és rajongók biztosan találkozhatnak Keszthelyi Viviennel is.

Fotó: Team VRS

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik