Sport

Vízilabda: majdnem bombameglepetés történt az ob I-ben

A bajnok Szolnok a lehető legkisebb különbséggel ütötte ki az OSC-t a férfivízilabda-bajnokság elődöntőjében.

Az idei férfivízilabda-bajnokságban Eger-Szolnok-OSC versenyfutásra lehetett számítani, illetve arra, hogy esetleg a Ferencváros megszorongatja a nagy hármast. Ez végül nem történt így, igaz, a Fradi a nemzetközi porondon elért egy sikert, megnyerte az Euro Kupát.

A bajnoki elődöntőben ugyanakkor simán kikapott az Egertől, pontosabban azon az egy mérkőzésen, amit a két fél játszott a döntőbe jutásért. A bajnokság lebonyolítása alapján a középszakaszban egymás ellen elért eredményeket a csapatok továbbviszik a playoffra (ahol az egyik fél hetedik pontjáért zajlott a küzdelem), így az Eger-Fradi meccs 4-1-ről indult, hiszen abban a periódusban egyszer döntetlenre végeztek a csapatok, egyszer az Eger nyert. Azt az egy sikert, ami a döntőbe jutáshoz kellett, megszerezte az Eger még a múlt héten.

Sokkal nagyobb csata volt a másik elődöntőben, ami nagy meglepetésnek számít.

Az OSC ugyanis három meccsre késztette a Szolnokot, pedig az újbudai csapat szétesni látszott, amikor Vincze Balázs vezetőedző pár hete lemondott.

A helyét átvevő Tóth László ugyanakkor felrázta a csapatot, és már az első szolnoki meccsen is remekelt a csapata, akkor a végén meggyőzőbb volt a Szolnok. A második felvonás során egy góllal nyert az OSC a Nyéki Imre Uszodában a bajnoki címvédő ellen, így jöhetett szombaton a mindent eldöntő harmadik mérkőzés (6-6 után).

Az egész szezonban remeklő, a Bajnokok Ligája elődöntőjébe már bejutó, és a májusi Final Six egyik fő esélyesének számító Szolnok majdnem elcsúszott a banánhéjon, ugyanis az OSC az utolsó pillanatokig előnyben volt. A szolnokiak a végül Nagy Viktort kiválóan helyettesítő Kardos Gergely védéseivel és Vámos Márton fontos góljaival 10-9-re győztek. 

A zárónegyedet 4-2-re nyerte a Szolnok, ezzel megmenekült, egyszersmind bemenekült a bajnoki döntőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik