Sport

Nincsen értékesebb sportoló Magyarországon Hosszú Katinkánál

Egy háromszoros olimpiai bajnoki címet hozó év után nem meglepő, hogy ismét a hazai úszósportot alaposan felforgató Hosszú Katinka lett a legértékesebb sportoló a FORBES magazin magyar kiadása által készített listán.

Címvédő olimpiai bajnok vívónk, Szilágyi Áron lett a második a sorban, akit a magazin az egyik legjobban eladható férfi sportolónak tart: ehhez szerénysége, intelligenciája és megnyerő külsője is hozzájárul sportsikerei mellett.

A Rióban Hosszú Katinkához hasonlóan három aranyat szerző Kozák Danuta az a sportolónk, aki a legtöbbet kereste valaha olimpiai szereplésével, legalábbis, ami az állami győzelmi prémiumot illeti. A listán harmadik helyre befutó kajakozó eddig 169 millió forintot lapátolt össze ilyen módon.

A magazin rangsorában helyet kapott a Veszprém kézilabdafenoménje, Nagy László (4.), illetve a tavalyi olimpián a dobogó legfelső fokától távol maradni kényszerülő Gyurta Dániel (5.) és Cseh László (6.) is. A viszonylag sikeres EB-szereplés ellenére a legjobb helyezést elérő labdarúgó (Dzsudzsák Balázs) csak a nyolcadik lett.

A legmagasabban jegyzett magyar teniszező, Babos Tímea még csak 23 éves, azonban már több mint hárommillió dollárt ütögetett össze és egy 13. helyezést a FORBES listáján.

Bár Rióból „csak” egy bronzéremmel térhetett haza, a sajtburgeres Kenderesi Tamást lazasága miatt imádják a hirdetők, a lap listáján 15. lett.

A FORBES 25-ös listáján mindössze egy téli sportot űző bajnok kerülhetett fel. A 21 éves világelső kínai apától származó Liu Shaolin Sándor Magyarország első egyéni Eb-aranyérmét nyerte el gyorskorcsolyában. És egy 24. helyezést a rangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik