Sport

Az úszókapitány már dolgozik rajta, hogy Shane Tusup az edzőbizottságba kerüljön

24.hu
24.hu

2017. 02. 01. 07:47

Korábban a témában:

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) új elnöke egyik első intézkedésként dr. Sós Csaba kezébe adta a szakmai irányítást, ő felel ezentúl a magyar úszóválogatottakért. A Nemzeti Sport szerdai számában jelent meg vele egy interjú, amiből kiderül:

  • Személyesen beszélgetett Széles Sándorral, mert szükség van a tudására, de mivel jelenleg kevés a vízfelület, türelmet kért az edzőtől, nem tud neki egyből segíteni.
  • Hargitay Andrással is váltottak már szót. Nehéz helyzet, mert Hargitaytól elvették a bizalmat, amit Sós kapott meg, de számára a korábbi kapitány mindig is a magyar úszósport korszakos alakja marad. Hogy fog-e még a magyar úszósportban dolgozni, azt nem tudja, mert kiemelte: Hargitay életében nem volt edző.
  • Tett lépéseket annak érdekében, hogy Shane Tusup bekerüljön a héttagú edzőbizottságba.

Az áprilisi országos bajnokság után tesz javaslatot arra, kik legyenek benne a szűkebb világbajnoki csapatban. Ha ezt az elnökség elfogadja, ők utána már „sérthetetlenek” lesznek. Sós Csaba úgy véli, nem az a fontos, hogy az úszók hétről hétre egymást kiüssék a versenyből, hanem az, hogy

az adott világversenyen ússza meg a legjobbját a sportoló.

Fotó: Facebook/MÚSZ

Az edzőbizottsági ülésen az is felmerült, hogy változtassák meg a bajnoki kiírást, ezt örömmel támogatta. Ezentúl nyílt lesz minden országos bajnokság, bármelyik ország sportolója elindulhat, viszont 100 és 200 gyorson csak magyarok indulhatnak a döntőben, hogy tiszta képet kapjon a váltóban számításba vett úszókról.

Így világosan látom majd, hogy az egymással rivalizálók ugyanolyan körülmények között hogyan teljesítenek.

Az utánpótlásban is tervez változásokat. Túl vannak terhelve szerinte a fiatalok, muszáj fékeket beépíteni a rendszerbe. A jövő bajnokija programot is át kell szervezni szerinte, először fut ilyen program a sportágban, így ebből adódóan megvannak a problémák vele.

Az elmúlt egy évről Sós Csaba azt mondta, egy személyes konfliktus hozott felszínre olyan kérdéseket, amelyekben tényleg változásra van szükség.

Ezeket mi, a sportág vezetői nem kezeltük jól. Ez az igazság.

Az ő ajtaja mindig nyitva áll majd, az úszók, edzők báérmivel hozzáfordulhatnak. Ennek kapcsán meg kell jegyezni, hogy a változásokat sürgető úszók szerdán találkoznak Bienerth Gusztávval és mondhatják el a meglátásaikat. A találkozó zártkörű lesz, még Sós Csaba sem kapott arra meghívást.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.