Sport

Hargitay András szerint, ha Shane Tusup úszókapitány akar lenni, az is lesz

Egy hete új időszámítás kezdődött a magyar úszósportban, Bienerth Gusztáv lett a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a 24 éven át regnáló Gyárfás Tamást váltja. Gyárfást Hosszú Katinka lemondásra szólította fel még novemberben, majd több úszó is kiállt és azt mondta, reformokra van szükség.

Az egyik fontos kérdés most, hogy mi lesz Hargitay András úszókapitány sorsa, vele már egyeztetett Bienerth Gusztáv. A január 25-i elnökségi ülésen derül majd ki, hogyan tervezik a szövetségi kapitányi posztot, azaz marad a mostani, háromedzős rendszer, három helyett egy lesz, vagy nincs szükség szövetségi kapitányra.

A Bors mindenesetre már arról ír, hogy nem kizárt: Shane Tusup lesz a kapitány a budapesti vizes világbajnokság után.

„Kézenfekvő megoldás lenne, de rendkívül nehéz feladat elé állítaná Shane-t. Az olimpia előtt már felmerült, hogy Katinka trénere foglalkozzon más úszókkal is, ám akkor közösen úgy döntöttünk, hogy Hosszú eredményessége látná kárát, ha megoszlana a figyelme” – mondta ennek kapcsán Hargitay a bulvárlapnak, hozzátéve, hogy szerinte, ha Hosszú Katinka férje kapitány akar lenni, akkor az is lesz – előbb vagy utóbb.

A Bors megkereste Hosszú Katinkáékat is, a sajtósuk azt felelte: az év edzőjének megválasztott Shane Tusup most csak a feleségére szeretne koncentrálni és nyelvi nehézségei is lennének, amik nehezítenék a kapitányi teendőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik