röplabda (Array)
Sport

Újabb sportág lett TAO-s

24.hu
24.hu

2016. 12. 19. 07:27

A magyar kormány egyeztetéseket kezdett a röplabda látvány-csapatsportok közé sorolásával kapcsolatban – tájékoztatta Szabó Tünde sportállamtitkár az európai sportági szövetség (CEV) képviselőit a magyar szövetség (MRSZ) 70 éves születésnapi ünnepségét követően.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vasárnapi közleménye szerint az államtitkár a szombati ünnepség után a CEV részéről Lubor Halanda alelnökkel és Zdeslav Barac elnökségi taggal találkozott, s a megbeszélésen Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke és Ludvig Zsolt főtitkár is jelen volt.

Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy a TAO-s besorolás további fejlődési alternatívákat nyithat a magyar szövetség számára. E mellett a megbeszélésen a felek megvitatták a röplabda sport nemzetközi helyzetét, az államtitkár pedig ismertette a hazai sportpolitika célkitűzéseit, melyek kapcsán a résztvevők egyetértettek a nemzetközi események kiemelt jelentőségében.

Az MRSZ fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású ünnepséget Szabó Tünde nyitotta meg, s beszédében többek között az MRSZ és a Magyar Diáksport Szövetség között létrejött összefogást emelte ki, mely véleménye szerint lehetőséget teremt a jövőben az akkreditált testnevelő tanári továbbképzések szervezésével és az alternatív tanterv megalkotásával arra, hogy a röplabda a mindennapos testnevelés részévé váljon.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.