Sport

Érdemes megnézni Hosszú Katinka emberfeletti kidelfinezését

Amit olimpiai bajnok úszónőnk szerdáról csütörtökre virradóra a 100 háton művelt, az elképesztő. Mi többször is visszajátszottuk. Ahogy mondani szokta, ez nagyon fájhatott.

Hosszú Katinka keddről szerdára 400 vegyesen, szerdáról csütörtökre virradó hajnalra előbb 200 pillangón lett világbajnok, majd nem sokkal később elképesztő utolsó fordulójának köszönhetően 100 háton is elsőként csapott célba.

Tudni kell, a hátúszás szabályai szerint az úszó valamely testrészének meg kell törnie a vízfelszínt, kivéve a rajt és a forduló utáni 15 métert, amikor a test teljesen a víz alá merülhet.

No, nézzük azt az utolsó fordulót (ha nem indul el a videó, akkor itt találod), hogy lett a tizedmásodperces előnyből fél testhossz:

Képzeljék el, amikor 75 méternyi erőfeszítés, oxigénhiányos állapot közben jön a fal, nagy levegő, majd nagyjából 11-12 méter delfinezés következik a víz alatt. Jól látható, Katinka annak köszönhette győzelmét, hogy a többiek itt már csak csak 5-6 méterig bírták.

Háromszoros olimpiai bajnoknőnk ennek az emberfeletti kidelfinezésnek köszönhetően 25 méteres medencében már kilencedik világbajnoki címénél tart, amivel sporttörténelmet írt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik